Medjunarodno takmičenje u Tehničkoj školi

imageTehnička škola domaćin ovogodišnjeg međunarodnog takmičenja Balkan junior. Oblast takmičenja je mehatronika, a takmičari su predstavnici tehničkih škola iz Istanbula, Velenja, Labina, Tešnja, Ohrida, Nikšića i Valjeva.

„Ovo je samo jedan deo projekta ,  samo takmičenje. Projekat se realizuje već tri godine  i podrazumeva i razmenu učenika i profesora , njihov odlazak na usavršavanje. Kao šlag na torti je na kraju godine takmičenje učenika iz mehatronike Ono se sastoji iz testa znanja i praktičnog dela. Dobro je da svaki model koji je napravljen ostaje školi kao gtrajno učilo.Ono što nije dobro jeste što naše ministarstvo nikada nije prepoznalo ovu saradnju i nikada nam nije odgovorilo . Ovo niko ne finansira i sve je apsolutno naše jer sve finansira škola domaćin , a ovoga puta smo to mi  i uz pomoć donatora kojima se zahvaljujem“, kaže direktor tehničke škole Branko Goloskoković.

Prvo takmičenje učenika mašinske struke održano je od 08. do 12. maja 2013.godine u Istanbulu na kom su učenici Tehničke škole osvojili prvo mesto i zlatnu medalju.

image Iz Crne Gore na takmičenje došao je Perović Ognjen koji kaže da je zahvalan svojoj školi koja mu je omogućila dolazak. „Došli smo da se družimo i ostvarimo što bolji rezulatat i vidimo kako druga deca rade .Mislim da je praktični deo takmičenja mnogo važniji od teorijskog jer tu treba primeniti znanje”, navodi Ognjen.

Jedan od učenika Tehničke škole iz Valjeva koji se takmiči je Aleksandar Kolarević.

„ Nije mnogo težak zadatak mada smo iimali izvesnih poteškoća sa vremenom i alatom , ali nadam se da ćemo biti dobro ocenjeni. Naš zadatak je bio da sklopimo simulator ali i da ga isprogramiramo. Takmičenje je zanimljivo jer možemo da uporedimo kako to rade naši vršnjaci iz zemalja regiona”, kaže Kolarević.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.