Bojan Đurđević vicešampion Srbije

imageMladi rvač valjevske Mladosti, Bojan Đurđević, osvojio je drugo mesto na Prvenstvu države za starije pionire u grčko – rimskom stilu održanom u Kanjiži. On je u kategoriji do 70 kilograma zaustavljen tek u finalu, a bolji je bio Uglješa Gajić iz šabačkog Viteza.

Do finalnog meča, Đurđević je uspeo da pobedi Martona iz somborskog Radničkog i Molnara, predstavnika domaćina Potisja. Đurđević je ovom medaljom nastavio niz uspeha, pošto je prošle godine u istom uzrastu osvojio bronzu na državnom prvenstvu u grčko-rimskom stilu, odnosno srebro u slobodnom stilu, a kao član reprezentacije Srbije na Prvenstvu Balkana bio je treći u slobodnom stilu.
Od rvača valjevske Mladosti nastupio je i Viktor Lukić u kategoriji do 52 kg, kome je ovo prva godina nastupa u uzrastu starijih pionira, te je poražen od iskusnijih protivnika i ostao je bez plasmana.
Rvači Mladosti nakon ovog uspeha došli su do pete državne medalje u ovoj sezoni, a državna prvenstva ih očekuju sve do kraja juna. Cilj kluba, po rečima članova stručnog štaba, je nadmašiti sjajan rezultat iz prošle sezone kada je osvojeno 19 državnih medalja.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.