Angio sala ne radi

      Нема коментара на Angio sala ne radi

imageAngio sala u valjevskoj bolnici ne radi još od 24 . aprila, a po svemu sude’i nije poynato ni kada će proraditi jer se za popravku kompjutera u sali čekaju sredstva ministarstva zdravlja.

Uglavnom ponos Valjeva i Opšte bolnice angio sala ne radi već skoro mesec dana , a svi pacijenti upućuju se na lečenje u Beograd. Rad angio sale je obustavljuen zbog kvara kompjutera bez koga je bilo koja intervencija u angio sali nemoguća. Popravka ovog dela i otklanjanje kvara trebalo bi da košta 100 000 evra za šta Opšta bolnica u Valjevu nema novca . Tek pre par dana Bolnica je uputila zahtev ministarstvu zdravlja za sredstva jer se kako kažu čekalo da Simeens pošalje svoje tehničare da preciziraju u čemu je kvar.

U ovom trenutku svi pacijenti iz Kolubarskog okruga upućuju se na lečenje u Beograd, a u Valjevu se ne radi ni ugradnja stentova niti pejsmejkera , interventno zbrinjavanje akutnih infarkta miokarda kojih je od početka godine bilo 134. U Bolnici navode da je kroz neki oblik kardio programa prošlo ukupno 457 pacijenata od očetka godine.

Od početka rada angio sale ovo je drugi put da zbog tehničkog kvara sala ne radi.
Koliko je realno da se računajući vreme provedeno u prevozu od Valjeva do Beograda pacijentu u stanju akutnog infarkta spase život nemoguće je proceniti, a kolika je vrednost koju Vajevo ima u angio sali više je nego vidljivo.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.