32.Džez fest

      Нема коментара на 32.Džez fest

imageDžez fest 32. po redu ove godine trajaće šest dana i podržaće se u periodu od 16. do 21. maja. Na ovogodišnjem Džez festu nastupiće i Josipa Lisac.

Za razliku od prethodnih godina ovogodišnji Džez fest biće po svemu drugačiji . Iz Centra za kulturu najavljuju i programski i koncepciji drugačiji oblik dešavanja. „ Ove godine imali smo promociju u svim okolnim gradovima . Takodje ove godine pored standardnih džez bendova i džezera i dve velike zvezde i to Josipu Lisac i Cubismo. Interesovanje za nastup Josipe Lisac je ogromno i već sada imamo od 50 do 100 rezervisanih karata“, najavio je direktor Centra za kulturu Miloš Smiljanić.

Josipa Lisac nastupiće 18. maja na velikoj sceni , a cena karte za njen koncert je 800 dinara . Karta za sve ostale koncerte biće 300 dinara. Prve večeri 16.maja od 20 sati nastupiće Kontext na 2 i 4 , u utorak u istom terminu nastupšaju valjevski džez bendovi. Nakon Josipe Lisac valjevskoj publici u četvrtak 19. maja u Holu Centra za kulturu predstaviće se Petar Rakić , Jasna Jovićević , Gabrijela Koso i Sava Miletić New York jazz project. Na velikoj sceni u petak 20. maja nastupiće Krcko i Lefty Beatzz iz Beograda i Tadej Kampl iz Ljubljane. Poslednje veče Džez festa rezervisano je za Naissblue iz Niša i Cubismo iz Zagreba.

image

„ Interesantnan je program vezan za prvo veče i Kontext kada će preko 200 dece izvoditi džez numere . Dobro je da nam deca prepoznaju ovu vrstu muzike i treba i više raditi na popularizaciji džeza. Jova Maljoković kao umetnički direktor se potrudio i ovoga puta da imamo goste sa strane i pozvao bih Valjevce da dodju i uživaju u zanimljivom programu“, rekao je Smiljanić.

Po njegovim rečima šest dana Džez festa koštaće blizu 3 miliona dinara od čega će dva miliona biti isplaćeno izvodjačima.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.