Vlajković: Moja izjava isto značajna kao i Glišićeva

imageRadovan Vlajković predsednik GO NS izjavio da neće u koaliciju sa SPS-om sve i da iz vrha njegove stranke stigne takvo mišljenje. Vlajković objasnio da je njegova izjava podjednako u javnosti značajna kao i izjava Darka Glišića.“Ja neću sa SPS-om“, rekao je Vlajković. Vlajković na konferenciji za novinare kako bi poslao poruku koalicionom partneru da je ozbiljan optužio Dragan Jeremića za verbalni napad.

Predsednik GO NS koja je bila koalicioni partner na prošlim izborima SNS-u  Radovan Vlajković na konferenciji za novinare izjavio da je verbalno napadnut od strane Dragan Jeremića iz SPS-a . „ Rekao mi je ispred Opštine, nemoj to da radiš , vodi računa o tome šta radiš i pripretio mi prstom . Ja sam zbog toga uznemiren i moja žena strahuje i plaši se pa smo obavestili policiju o tom dogadjaju“, rekao je Vlajković ne navodeći o čemu su zapravo razgovarali on i Jeremić.
U izjavi za Vamediu Dragan Jeremić kaže da je Vlajkoviću najpre čestitao na pobedi na izborima , a potom mu skrenuo pažnju da ne pokušava da kupi odbornike SPS-a jer u tome neće uspeti. „.Još jednom bih mu čestitao na rezultatu i razumem da je strah očigledan da se gospodin Vlajković uplašio za svoju poziciju .Evidentno je da je pokušavao da ubedi odbornike SPS-a da je on bolja opcija od SPS-a. Ali dobro , ja bih u svakom slučaju demantovao tu njegovu izjavu jer nemam vremena da se bavim takvim ljudima. Cela ova Naša priča je kocipirana ne da odgovaramo Vlajkoviću i da se bavimo Vlajkovićima i nekima koji su zalutali u politiku i koji su zahvaljujući premijeru Vučiću promovisani u kandidate za odbornike , a oni sami ne bi bili izabrani ni u kućnom savetu. O njima govore njihova dela i njihove reči . Mi se bavimo samo time da opravdamo stečeno poverenje gradjana i već sam u izbornoj noći rekao da nećemo razočarati gradjane koji su glasali za nas. To su naša razmišljanja , a ne neka prepucavanja kojima se bavi gospodin Vlajković“, rekao je Jeremićdodajući da se očito na političkoj sceni Valjeva pojavio Šojić koji hoće da pobedi posle izbora.

image

Kome je poruku poslao Vlajković ?

Pravo je pitanje kako je Vlajkovića koji je bio učesnik u ratu,  uplašila verbalna opomena? Odgovor je dao sam Vlajković u daljem toku konferencije za novinare odgovarajući na pitanje Vamedie da li je za stvaranje velike koalicije u Valjevu?
„ Što se toga tiče nama će vrh stranke poslati dopis sa kime ćemo praviti koaliciju i ko je podoban , a ko nije“, odgovorio je Vlajković.
Na pitanje Vamedie šta će se dogoditi  u slučaju da valjevski SNS ipak odluči da napravi koaliciju sa SPS-om kakvo će biti njihovo postupanje Vlajković kaže : „ Mi nećemo“.
S obzirom da je Darko Glišić izneo predlog da SNS prvo razgovara sa SPS-om Vamedia je inistirala na odgovoru šta će se dogoditi ako vrh partije NS pošalje Vlajkoviću  poruku da ne ide sa SPS-om : „ Pa mi moramo slušati vrh naše stranke , videli ste šta se dogodilo kada je prošli put NS odbila da posluša vrh stranke . Ja moram da ih slušam , a odlučiće Gradski odbor. Ja mogu da kažem kao pojedinac i Glišićeva je izjava isto kao i moja u javnosti , ja neću“. Vamedia je još jednom konstatovala pred Vlajkovićem dakle da može napisati da Radovan Vlajković neće sa SPS-om makar mu to i Darko Glišić i vrh partije naredili na šta je Vlajković ponovio : „ Da , ja neću“.
Dodatnu zabunu uneo je Dragan Bogdanović zamenik predsednika GO NS koji je rekao da će se poštovati demokratski  volja većine i da će o svemu odlučiti Gradski odbor . Ostaje pitanje koga će zapravo oni poslušati da li vrh stranke , Radovana Vlajkovića, Gradski odbor  ili koalicionog partnera? Isti Bogdanović novinarima je saopštio da je u njegovo dvorište u toku noći ubačena eksplozivna naprava te i da je svojim automobilom jurio za počiniocima pa kako ih nije stigao obavestio je policiju. On novinarima nije mogao da kaže da na koga sumnja , ali je u više navrata ponavljao u obrazloženju „njih“.

Nova Srbija na izbore nije izašla samostalno i ne može decidno da tvrdi kolika bi bila njihova podrška u glasačkom telu , ali Bogdanović tvrdi da bi sigurno bila ogromna pa se postavlja pitanje da li na osnovu takvog mišljenja zapravo daju izjave da će oni početi razgovore . „ Nama će vrh stranke poslati dopis sa kim ćemo praviti koaliciju i ko je nama podoban , a ko nije“, ponovio je Vlajković više puta . 
Više je nego očigledna bila namera vanredne konferencije Nove Srbije da svojim koalicionim partnerima pre svega pošalju poruku sa kim oni neće i o razgovorima koje će oni voditi .
Zašto sami to koalicionom partneru nisu mogli saopštiti bez uvlačenja u priču protivničkog kandidata sa kojim neće u koaliciju  i valjevskih novinara pitanje je na koje će ipak Nova Srbija morati da odgovori?     

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.