Rasvetljeno više krivičnih dela na Ubu

imagePripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu, Policijske stanice u Ubu, rasvetlili su više krivičnih dela.

Policija je, po nalogu višeg javnog tužioca iz Valjeva donela rešenje o zadržavanju do 48 časova S. R. (1990) iz Uba, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična delo ubistvo u pokušaju, nedozvoljena proizvodnja nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Osumnjičeni se tereti, da je u dane vikenda, došavši ispred ugostiteljskog objekta u Ubu pucao u unutrašnjost objekta iz vatrenog oružja koje je držao u ilegalnom posedu. Tom prilikom su dve osobe zadobile lake telesne povrede.

Prilikom hapšenja, S. R. je sprečavao policijske službenike iz Obrenovca i Uba u vršenju službene radnje.

Osumnjičeni je u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu predat Višem javnom tužilaštvu u Valjevu. gde mu je od strane sudije za prethodni postupak određen pritvor u trajanju do 30 dana.

Po nalogu osnovnog javnog tužioca u Ubu, policijski službenici su doneli rešenje o zadržavanju B. B. (1989) i B. B. (1989) iz Uba, za kojima je Policijska uprava Valjevo raspisala potragu, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela nasilničko ponašanje i teške telesne povrede.

Osumnjičeni se terete da su ispred ugostiteljskog objekta u Ubu jednom licu naneli teške telesne povrede, a nakon toga oštetili izloge na navedenom objektu.

Osumnjičeni su u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu predati Osnovnom javnom tužilaštvu u Ubu gde im je od strane sudije za prethodni postupak određen pritvor u trajanju do 30 dana.

*********

Policija je, po nalogu osnovnog javnog tužioca u Ubu, donela rešenje o zadržavanju D. Ž. (1987) iz Uba zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

On se tereti da je sugrađaninu uputio pretnje, a potom razlupao staklo na izlozima i rashladnim vitrinama pekare.

Osumnjičeni će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti predat Osnovnom javnom tužilaštvu u Ubu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.