Upravni sud odbio žalbu Pobede

imageNakon što su prikupili nove potpise Pokret Dveri naći će se na glasačkom listiću na mestu broj devet. Prigovor Upravnom sudu podnela je ponovo GG Pobeda , ovoga puta tražeći da i „Pokret za Valjevo i demokratsku srećnu Srbiju“ ponovo prikupi potpise. Internetom već kruže brojni prigovori ove grupacije upućeni GIK-u. 

Kako je Srpski pokret Dveri u predvidjenom roku prikupio 518 novih potpisa gradjana GIK je prihvatila njihovu odborničku listu za predstojeće izbore i na glasčkom listiću oni će se naći pod rednim brojem 9. Podsećamo da je odlukom Upravnog suda poništena odluka GIK-a da proglasi listu SP Dveri i naložila novo prikupljanje potpisa, a razlog je bio u neusaglašenosti naziva lista na osnovu koje su prikupljeni potpisi i predate liste. Iako je GIK smatrao da je nedvosmisleno jasno za koga gradjani potpisuju te i da nema dovodjenja u zabludu Upravni sud je odlučio suprotno tražeći da se ispoštuje procedura.
Odlukom Upravnog suda GIK je proglasio i listu „Pokret za Valjevo i demokratsku srećnu Srbiju“, ali je u toku prethodnog dana GG Pobeda uložila žalbu na odluku Upravnog suda tražeći da i Pokret prikupi nove potpise. Upravni sud je već danas tu žalbu razmotrio i odbacio, tako da više nema smetnji za štampanje glasačkih listića za nedeljne izbore 24. aprila.

image Kako se na internetu na društvenoj mreži Fejsbuk na profilu Povlenska magla pojavilo nekoliko žalbi i upozorenja koje je ova grupacija uputila GIK-u iako o tome predsednik GIK-a Vladan Jerinić na konferenciji za novinare nije želeo da govori rekavši da bi pričom o tome mogao da utiče na rezultate izbora, više je nego jasno da je ova grupa u drugi plan potisnula svoju kampanju i posvetila se onemogućavanju protivnika da učestvuju na izborima. 

image U Valjevu su do sada održani brojni izbori, a pojedini nekadašnji članovi GIK-a tvrde da ovakvih pritisaka u ovom obimu i mešanja u rad komisije nije bilo.

Odlukom Upravnog suda koji je odbio žalbu Pobede, sada se konačno zna da će na lokalnim izborima učestvovati devet izbornih lista. 
S.V. Foto: Fejsbuk profil Povlenska magla

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.