Prolećno raspremanje

imageUklanjanjem dve divlje deponije na putu prema Jovanji počela je akcija prolećnog raspremanja Valjeva. U prošlogodišnjoj akciji čišćenja uklonjeno blizu 800 kubika otpada.

JKP“Vidrak“ zajedno sa odeljenjem inspekcijskih poslova u Valjevu započeo je tradicionalnu akciju raspremanja grada. Prve su se na udaru ove akcije našle divlje deponije u pravcu prema Jovanji . „ U okviru ove akcije mi tradicionalno uklanjamo divlje deponije , čistimo i uredjujemo priobalje reka . Prošle godine smo samo recimo iz korita Obnice izvukli 25 kubika smeća. Uredili smo bili i priobalje reke Gradac , ali i omogućili gradjanima da reše problem svog kabastog smeća. Tako će biti i ovoga puta“, najavljuje direktor „Vidraka“ Djordje Milanović.

image

Akcija uklanjanja smeća u proleće u Valjevu postoji već nekoliko godina i svake godine velike količine smeća budu uklonjene. Divlje deponije na žalost nakon čišćenja nastave da niču na starim , ali i na novim mestima. Gradjani izgleda ne mare mnogo za svoju okolinu , a primećena je i navika da umesto na gradsko smetlište mnogi svoj kabasti otpad odvlače u druge delove grada , a na meti takvih gradjana nadju se i reke , ali i valjevske šume.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.