Postavljena odmorišta uz reku Gradac

imageU priobalju reke Gradac postavljeno je pet novih pečurki praćenih tablama sa pričama Milovana Glišića. Još ranije je uradjena ulica Prve brazde , a u Direkciji se nadaju da se novi mobilijar neće naći na udaru huligana.

„ Kada smo otvarali most u Aničićima dali smo mu ime most Milovana Glišića i zato smo odlučili da od parkinga na reci Gradac do mosta postavimo odmorišta, mesta gde gradjani mogu da predahnu , uživaju u prirodi. Dodatno smo uradili i table na kojima se nalaze priče Milovana Glišića . Sve je u duhu toga da ova ulica dobije značaj koji ima pa i sama Ulica se zove Prva brazda. Zaista se nadam samo da ovo neće biti meta huligana koji obično ovako lepe stvari uništavaju. Nadam se da ni za uranak neće biti problema sa mobilijarom. Nadam se da gradjani shvataju da ovo što radimo je uzaludno , ukoliko to neko bude uništavao“, kaže direktor Direkcije Dragan Jeremić .
Jeremić dodaje da postoji pokušaj da se mošti Milovana Glišića vrate iz Dubrovnika u Valjevo te i da se čeka završetak procesa restitucije kako bi se saznao vlasnik Doma Milovana Glišića što je preduslov da počnu pregovori o njegovom uredjenju i zaštiti od propadanja .

image Vrednost novog mobilijara je 900 000 dinara , a Jeremić najavljuje vrlo brzo otvaranje i trgića na vrhu Tešnjara , ali i postavljanje preostalog mobilijara u parku na Pećini.
Priobalje reke Gradac sada ima drugačiji izgled , ali problem saobraćaja niko nije uspeo da reši. „ To je nemoguće, verujte da smo sve pokušali , nema druge saobraćajnice kojom gradjani mogu da komuniciraju. Imamo problem i sa meštanima i sa ugostiteljskim objektima. Jedini način da se to reši je kružni put koji bi bio spojen u Deguriću i da ulica bude jednosmerna . Pokušali smo da uradimo stazu sa druge strane reke , ali je poplava promenila konfiguraciju obale tako da to ostaje da se uradi“, kaže Jeremić.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.