Marković mora da vrati novac

imageValjevski lekar Milan Marković je na novom radnom mestu u Kontroli letenja. Iako je nepoznato šta hirurg može da radi u Kontroli,poznato je da će Marković morati da vrati novac Bolnici zbog nezavršene subspecijalizacije.

Valjevskoj javnosti dr Milan Marković postao je poznat  više kao odbornik SNS-a i jedno vreme poverenik ove partije u Valjevu . Nova vest o njegovom odlasku u Kontrolu letenja odjeknula je u Valjevu dok je Marković novinarima rekao da će sada poslovno biti vezan za Beograd.

Istovremeno javnost je bila upoznata sa žestokim govorima Markovića kao odbornika  u Skupštini koji je izmedju ostalog prednjačio u osujećivanju projekta realizacije brane Stubo-Rovni pa je u raspravi u trenutku kada su Skupštini prisustvovali profesori i inženjeri fakulteta iz Beograda za govornicom ustvrdio da je hidrogeologiju završio za kratko vreme zahvaljujući Googlu. 
Njegov politički angažman svakako je ispraćen nizom dešavanja u samom SNS-u počev od činjenice da je zaslužan što je SNS izašla iz koalicije sa SPS-om , a potom i da je funkcionere iz svoje stranke morao pismeno da obavesti da se po izlasku moraju povući sa funkcija koje imaju u Gradskoj upravi, jer ga nisu prvobitno poslušali . Marković je bio zagovornik i formiranja nove koalicije u Skupštini sa DS-om, što je vladajuća koalicija osujetila. Marković je pominjan i u vezi zaposlenja bliskog srodnika u Zavod za zaštitu spomenika kulture mimo odluke Skupštine.
Dr Milan Marković od ove nedelje više nije zaposlen u Opštoj bolnici u Valjevu jer je sporazumno po sopstvenom zahtevu raskinuo radni odnos. Ali će kao hirurg sada biti angažovan na nekim poslovima u Kontroli letenja. Istovremeno u Valjevo će svakako morati da se vrati kako bi bar nadoknadio trošak koji je Bolnica imala povodom njegove subspecijalizacije. Naime medju devet lekara čiju je subspecijalizaciju finansirala Bolnica našao se i Marković sa specijalizacijom u oblasti vaskularne hirurgije što je bolnica finansirala sa 150000 dinara. „Kako ovu subspecijalizaciju nije završio u predvidjenom roku , a ni nakon produženja tog roka, njegova obaveza prema bolnici prema potpisanom Ugovoru ostaje u smislu vraćanja novca. Videćemo kakav će i njegov predlog biti , pokušaćemo da se dogovorimo“, kaže dr Dobrivoje Grujičić direktor Bolnice.
Iako nije poznato šta tačno vaskularni hirurg može da radi u Kontroli letenja, poznato je da je Marković bio i protiv bilo kakvih razgovora sa SPS-om pa i da je u samoj stranci SNS-u bio zaslužan za niz previranja i razmirica. Na jednoj od sednica GO SNS-a , kako navode izvori Vamedie, Marković se snažno protivio nameri partije da na čelo odbora za zadravstvo bude postavljena Mira Vuković klinički farmakolog . U tom stavu podržavao ga je jedan broj članova GO.
Javna je tajna da je Marković vodio svoju politiku , a pod velom tajne je i podatak o njegovom odlasku za Beograd , sa kojim preporukama i uz čiju asistenciju? Kako je Kontrola letenja poznata po visokim zaradama, vrlo moguće političko nameštenje, Markoviću bi to mogla biti  zadovoljavajuća satisfakcija za nerazumevanje prema njemu, a  koje je pokazala lokalna SNS.

Dr Milan Marković nalazi se na  mestu broj pet nove odborničke liste SNS kandidata u Valjevu.     

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.