Kako izveštavaju televizije u kampanji?

imageKako kampanja odmiče predizborne aktivnosti sve su veće. Televizije na nacionalnom nivou 50% više prostora posvetile su izborima. Prednjače kritike i polemike , a TV Pink po rezulatatima Klipinga u četvrtoj nedelji, dominira u napadima na DS.

Izborna kampanja sve je dominantnija u programima nacionalnih televizija , a rezultati istraživanja KLipinga pokazuju da da je SNS zadržala ubedljivo prvo mesto po sekundama posvećenbim njihovim predizbornim aktivnostima. Njihove poruke preneli su u okviru 3519 sekundi. Za naprednjacima sledi DS sa 1268 sekundi , odnosno koalicija SDS-LDP-LSV sa 1208 sekundi. “ Fokus kampanje je i dalje na medjusobnim napadima političkih stranaka što se pre svega odnosi na SNS i DS koji su znatan deo svojih obraćanja posvetili medjusobnoj raspravi o napadu na funkcionere DS-a u Beogradu i utvrdjivanje krivca za taj incident. Pojedini mediji su mimo regularnih aktivnosti partija emitovali priloge u kojima se direktno napada DS i to u sastavu predizbornih blokova“, navodi se u analizi.
Isti rezultati pokazuju da je posebno zapažena pojačana aktivnost premijera , republičkih i beogradskih funkcionera koji u svojim nstupima šalju poruke koje se mogu tumačiti kao predizborne. Kliping iznosi i podatak da je RTS prethodne nedelje najravnomernije izveštavao, dok je najneravnomerniji tretman političkih partija bio na televiziji Prva gde su naprednjaci dobili 50% prostora. TV Pink prednjači u npadima na DS i toj partiji je u prethodnoj nedelji posvetila samo 108 sekundi.

Danas/Vamedia

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.