Izbori2016:Tim za Valjevo -razlika je u koncentraciji investicija

imageTim za Valjevo predstavio je svoj program infrastrukturne izgradnje. Osnovna razlika izmedju predloga demokrata i aktuelne vlasti u Valjevu najpre je kažu u koncentrisanju investicija , a ne disperziji ulaganja kako je to bio slučaj do sada.

Slobodan Pavlović član Tima za Valjevo danas je predstavljajući program ove koalicije po pitanju infrastrukture istako nekoliko najvažnijih segmenata. „Vodovod za Brankovinu koji će stabilizovati i omogućiti snabdevanje vodom gradskim MZ , ali i selima koja gravitiraju tom području.Sredstva će bit obezbedjena iz budžeta grada. Treutno u budžetu imamo 480 miliona dinara, 270 miliona je preneto iz prošle godine i jasno je da je budžet loše investiran i gradonačelnik Valjeva je loše investirao. Novca ima samo je pitanje ko njima upravlja i ko planira. Uzmimo primer vodovoda Valjevo divci , zašto je uradjen rezervoar , zato što nije bilo dovoljno vode da se stebilizuje snabdevanje , ada je pre toga uradjen arekonstrukcija vodovodne mreže ne bi morao da se gradi skup rezervoar. Drugi zadatak je zamena azbestnih cevi“, rekao je Pavlović.
Sledeća stvar koju predlaže Tim za Valjevo je proširenje industrijske zone i izgradnja saobraćajnica , ali i završetak deponije Kalenić.“ Tu je i uredjenje naselja . Svi imaju stare i orunule fasade. Namera je da osnujemo Fond koji će se baviti zamenom fasada i stolarije , a na raspolaganju je Eko Fond sa 40 miliona dinara. Potrebna su minimalna ulaganja gradjana. Pozvaćemo gradjanane da participiraju u tom Fondu.Tu je proširenje toplovodne mreže. Mreža u ocvom trentku obuhvata 310 000 kvadrata , rekonstrukcijom i proširenjem ugašeno je 70 kotlarnica. Naš cilj je 500 000 kvadrata. Zato insistiramo da se priključe Bolnica i Krušik , ali da toplovod ode prema MZ Gradac gde se nalaze brojne državne institucije“, kaže Pavlović koji je predložio i izgradnju saobraćajnice M4.
Na konstataciju Vamedie da su to upravo projekti na kojima je radila i radi aktuelna vlast , a da se saobraćanica M4 i slični projekti nalaze i u programu SPS-a , pitanje je u čemu je razlika .
Pavlović kaže: „ Razlika i rešenje je u koncentraciji investicija . Vodovod trenutno ima 63 miliona investicija . Radi se pet predizbornih vodovoda svuda po dva ili tri kilometra.Mi koncentrišemo investiciju i kažemo, radimo vodovod Brankovinu i ništa više tog trenutka. Mi imamo u budžetu prenetih 270 miliona , plus 70 koji nisu obuhvaćeni vodovod košta 80 miliona , znači sredstav postoje. Mi nismo za disperziju investicija , pet kilometara ovde , dva onde. Suština je ada se investicija završi da biste dobili benefit te investicije“.
Rada Novaković LDP nadovezala se na Pavlovića rečima da nije nužno da se njihov program razlikuje. „ Zašto je nužno da mi u svom programu nudimo nešto što je apsolutno drukčije od onih koji su bili pre nas? Mi nikome ne sporimo dobre namere i dobre želje ovom gradu i gradjanima. Prema tome zašto bi se naš program morao bitno razlikovati?Nikada nismo bili za to da se ruši kontinuitet ukoliko je dobar za grad i gradjane“, rekla je Novakovićeva.

S.V.  

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.