Izbori 2016-Dosta je bilo: Nova socijalna politika

imageIzmena socijalne politke države je neophodna, poručili su čelni ljudi Pokreta Dosta je bilo. „ Dosta je bilo ovako nakaradnog i nefunkcionalnog sistema koji zadovoljava interese samo pojedinaca“, poručio je Ivan Milovanović sekretar Pokreta.

Lažne diplome, siromaštvo, odlazak omladine iz Srbije samo su neki od problema koje Srbija ima , a koje ne rešava , smatra Pokret Dosta je bilo Saša Radulović. „ Želimo da vratimo poverenje i veru gradjana u pravni sistem ove zemlje . Prva i osnovna stvar jeste potpuna transparentnost rada sistema u javnom sektoru . To znači da svakog meseca za prethodni mesec treba da se objavi koliko je novca potrošeno iz budžeta i po kojim budžetskim stavkama. Neophodno je popisati i proceniti svu imovinu. Neophodno je izvršiti sistematizaciju radnih mesta, napraviti kriterijume po kojima se na odredjeno radno mesto neko može zaposleiti i dorediti kriterijume učinka rada. Želimo preduzeća koja imaju profesionalni menadžment , a ne da budu mesta za partijska uhlebljenja“, rekao je Milovanović.
Iako nemaju ništa protiv stranih investitora Pokret želi iste kriterijume i za domaće privrednike . Po njihovom mišljenju potrebno je smanjiti namete na rad čime se unapredjuje privreda i omogućava posao za više ljudi. „ Penzije su stečeno i ustavom zagarntovano pravo i one se nesmeju dirati . taj dug prema penzionerima moramo i želimo da vratimo i tu predlažemo konverzijom u državne obveznice. Želimo da povežemo radni staž onima koji su bez njega ostali. Želimo da uvedemo univerzalni sistem socijalne zaštite za sve nezaposlene gradjane . A kako? To znači da svako nezaposleno domaćinstvo dobije 15 000 dinara mesečno plus pet hiljada dinara po svakom članu“, rekao je Milovanović.
Pokret Dosta je bilo zalagaće se za ukidanje zdravstvenih knjižica u nameri da zdravstvo bude besplatno za sve gradjane Srbije, poručili su sa konferencije za novinare.
S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.