Dom zdravlja Valjevo u postupku akreditacije

imageDom zdravlja Valjevo započeo je novi postupak akreditacije kod Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije. Akreditacija je izuzetno značajna jer predstavlja zvaničnu potvrdu kvaliteta rada zdravstvene ustanove na osnovu utvrđenih standarda. Tim povodom su rukovodstvo i vođe timova za samoocenjivanje prošle nedelje održali prvi sastanak sa višim stručnim saradnikom Agencije za akreditaciju Svetlanom Drčom.

Postupak akreditacije sastoji se od samoocenjivanja, spoljašnjeg ocenjivanja i sticanja akreditacije. Samoocenjivanje je prva faza akreditacije, traje do godinu dana i najvažnija je u celom procesu. Služi za sagledavanje stanja i postavljanje ciljeva i ustanova ga sprovodi radi poboljšanja kvaliteta rada i pružanja zdravstvenih usluga korisnicima.
Formirano je devet timova za samoocenjivanje: zdravstvena zaštita žena, zdravstvena zaštita dece, zdravstvena zaštita odraslog stanovništva, polivalentna patronaža, upravljanje informacijama, životna sredina, standardi rukovođenja, standardi upravljanja i ljudski resursi. Za koordinatora akreditacije Doma zdravlja imenovana je prim. dr Jasmina Lukić, specijalista opšte medicine.
Dom zdravlja Valjevo bio je akreditovan od 2008. do 2011. godine u okviru pilot projekta Ministarstva zdravlja.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.