Od kazni najveći deo novca za sanaciju puteva

imageU prošloj godini od sredstava koja pripadaju gradu od naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje utrošeno 26,4 miliona dinara. Najveći deo novca utrošen je za održavanje i sanaciju putne infrastrukture , ali i druge programe medju kojima su kupljena i dva automobila za PU Valjevo.

U kasu za naplaćene saobraćajne prekršaje prošle godine slilo se 29 miliona dinara od čega je po predvidjenom programu utrošeno 26,4 miliona . Najveći deo sredtsva utrošila je Direkcija za urbanizam oko 50 % ili 13,7 miliona dinara i to za radove na putu M4, horizontalnu i vertikalnu signalizaciju u blizini škola i samom gradu, ulicu Prve brazde .
Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač na sednici Veća imao je pitanje u vezi upravo ulice Prve brazde. „ Ja bih možda taj novac pre preusmerio na crnu tačku u saobraćaju na spajanju Suvoborske i Obilaznice i još neke možda. Moguće je da se tu radi o većoj investiciji pa zato nije to radjeno , ali nisam shvatio zašto Prve brazde“, upitao je Kovač.
Odgovor na ovo pitanje dao je načelnik Gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić rekavši da se radi o ulici koja u letnjim mesecima ima visoku frekventnost pešaka.
„Ova ulica posebno u letnjim i prolećnim mesecima je prepuna pešaka i istaknuto je posebno pitanje njihove bezbednosti na prvom mestu . Na drugom mestu radilo se o ulici koja je u vrlo lošem stanju bila , a vodi i ka mostu za Aničiće. Mi ne samo da smo se odlučili za ovu ulicu već smo radili i na obezbedjenju parking prostora upravo kako bismo intenzitet saobraćaja smanjili“, objasnio je Vujić.
Od pomenutih sredstava u prošloj godini kupljeno je devedeset autosedišta za bebe, a PU Valjevo dobila je dva automobila marke škoda u vrednosti od 3,5 miliona dinara.
Preostala i neutrošena sredstva biće na raspolaganju za ovogodišnji program .

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.