Istorijski uspeh Vaterpolo kluba „Valis 93“

imageVaterpolo klub „Valis 93“ osvojio je prvo mesto u Prvoj B vaterpolo ligi Srbije čime je postigao izuzetan uspeh u istoriji vaterpolo sporta u Valjevu. Predstoje još dve utakmice sa ekipom koja je poslednja na tabeli u Prvoj A ligi, Vaterpolo klubom „Žak“ iz Kikinde, a nakon toga će biti poznato da li je VK „Valis 93“ obezbedio plasman u Prvu A ligu Srbije.

„Balon u Petnici je opravdao investiciju kojoj je bio i namenjen. Naša ideja je bila da stvorimo kvalitetnije uslove za treninge, samim tim što smo izgradili ovaj balon, gde bi uključili što veći broj školske dece u sport. Na ovaj način smo želeli da stimulišemo razvoj sporta u gradu. Nismo očekivali da već posle nepune dve godine ovakav rezultat imamo u našem gradu. Grad Valjevo daje bezrezervnu podršku razvoju vodenih sportova u našem gradu, kroz investicije, ali i kroz godišnje programe. Vaši rezultati nas obavezuju kroz neki naredni period da vaše uspehe moramo vrednovati još više kako bi mogli da vas pratimo u rangovima takmičenja u kojima ćete nastupati. Poželeo bi da vaš klub okosnicu ima u igračima koji su iz Valjeva, što već i sada radite, a mi kao grad ćemo nastaviti da vas podržavamo ubuduće“, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Aleksandar Vujić Subotić, načelnik Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove.

O značaju postignutog uspeha, ali i o planovima i prioritetima koji Vaterpolo klub „Valis 93“ ima, o entuzijazmu uprave, trenera, roditelja i igrača, govorio je dr Zoran Jokić, predsednik VK „Valis 93“. On je ovom prilikom istakao da je postignut uspeh rezultat napornog rada kako trenera tako i igrača. Na konferenciji su govorili i Srđan Marković, trener VK „Valis 93“, Aleksandar Mijailović, direktor UFK „Valis“, Radomir Simić, sekretar Sportskog saveza Valjevo, članovi Uprave kluba, Mihailo Jevtić, predsednik Saveta roditelja i Luka Gligorijević, član seniorske ekipe.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.