Nastavak sanacije rečnog korita

imageU Valjevu još obala Kolubare podseća na poplavu koja je naš grad zadesila pre dve godine. Iako je Kancelarija za obnovu najavila početak novih radova za kraj 2015. godine , novi radovi počeće tek polovinom ove godine.

Boraveći u Valjevu zajedno sa ambasadorom Japana i ministarkom poljoprivrede , direktor tadašnje Kancelarije za obnovu Marko Blagojević najavio je nastavak radova uzvodno i nizvodno od trenutno saniranog dela u vrednosti od 2,8 miliona evra što podrazumeva dužinu od 4,6 kilometara odnosno dužinu celog regfulisanog vodotoka Kolubare.
Tek prošle nedelje u Valjevu su boravili predstavnici preduzeća „Srbija vode“ i Agencije ADA preko koje će biti realizovani tenderi za radove koji predstoje na uredjenju vodotoka. „Pregledali smo svu dokumentaciju i dobili obećanje da će neophodna tenderska dokumentacija biti vrlo brzo pripremljena i da će izvodjač radova biti izabran do maja ove godine kako bi radovi počeli u drugoj polovini godine“, kaže Žarko Kovač zamenik gradonačelnika.
U prošlo godini uradjena je sanacija u dužini od 1115 metara i već u julu deo korita na potezu od mosta na Jadru do parka Pećina dobio je potpuno drugačiji izgled. Vrednost izvedenih radova bila je 1,1 milion dinara što je izdvojila Vlada Japana.
Preostali radovi podrazumevaju regulaciju u dužini od 4,6 km i obuhvataju rekonstrukciju na potezu od belog mosta do „Austroterma“, ali i oko 300 metara u neregulisanom delu toka kod stadiona na Pećini.
Kovač najavljuje i sanaciju korita reka Jablanice i Obnice .

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.