Medjunardni Ippon Cup – Leskovac

imageNa medjunarodnom karate takmičenju Ippon Cup održanom u nedelju u Leskovcu, u konkurenciji oko 750 takmičara iz Srbije, Bugarske i Makedonije.

Takmičari karate kluba Zvezda kojima je ovo prvo takmičenje u ovoj godini u veoma jakoj konkurenciji u pojedinačnoj kategoriji okitili su se sa 8 medalja.Zlatnu medalju osvojili su: Dorotea Radovanović, Tamara Ilić, Uroš Ilić i Andrea Lučić.

Srebrnom medaljom okitio se Uroš Milašinović dok su bronzanu medalju osvijili: Djordje Brankovicć Uroš Ilić i Iva Andrić.

Na osnovu izjave Duška Sopčića, trenera kluba, Zvezda je pocetkom godine u periodu od jednog mezo ciklusa imala intezivne fizičke pripreme tako da je u nastavku trenažnog rada propraćen programom priprema za disciplinu kate i Kumite-sportske borbe, gde je planirano da se odredjeni broj takmicara uključi i oproba pored takmičenja u katama tako i u borbama.

Usvojen je vrlo ambiciozan plan i program rada sa decom kako za početnike u okviru besplatne karate škole u trajanju od godinu dana, tako i sa naprednom školom odnosno takmičarima gde će trenerski tim sa Marinom Andrić, Marinom Goloskoković i prvim trenerom Duškom Sopčićem nastojati da kroz unapredjen rad savremenog treninga i zadatke u trenažom procesu u ovoj godini ostvare visoke rezultate i time doprinesu afirmaciji i većem interesovanju za bavljenje karate sportom.

-Sledeći veliki turnir nas ocekuje u Subotici 20 marta i par manjih pred regionalno prvenstvo gde ćemo se potruditi da se na nacionalno prvenstvo plasira sto veci broj takmicara istice Sopcic.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.