Izbori 2016: Nema nikakvog dogovora

image„ Ja igram da pobedim , a ne da izgubim“, rekao je kandidat za gradonačelnika SPS-a Dragan Jeremić odgovarajući na pitanje vezano za spekulacije o dogovorenoj koaliciji u Valjevu. Jeremić tvrdi da je nova informacija o dolasku premijera Vučića vezana za 28. april.

Najviše priče i polemike u Valjevu proteklim danima bilo je vezano upravo za dolazak odnosno ne dolazak premijera Aleksandra Vučića u Valjevo. Ovu priču pratila je i informacija da Vučić dolazi samo tamo gde se nešto radi . Vamedia je pitala kandidata za gradonačelnika SPS-a da li to znači da se u Valjevu ne radi ništa?
„ Ja imam informaciju da će premijer doći 28. aprila i mi smo grad koji svima ukazuje toplu dobrodošlicu. Ne bih rekao da se u Valjevu ništa ne radi. Za prvi dan proleća otvorili smo važnu saobraćajnicu , a za saobraćaj smo otvorili i poslednji most od osam koliko smo uradili u jednoj kalendarskoj godini. Dinar u rukama valjevskih političara je vredeo u protekle četiri godine više nego u drugim gradovima . Taj most je koštao 11 miliona naših gradskih para . Imali smo novca koliko smo imali i mogu da kažem da smo mnogo uradili . I to će biti sumirano u mnogo kilometra , mnogo terena, mnogo objekata, jedino je Hala ostala . Izuzetno sam ponosan na to koliko smo uradili sa novcem koji smo imali. Da smo i mi dobili novac od Republike mi bi uradili i više“, rekao je Jeremić dodajući da su sredstva tražena za brojne projekte od različitih ministarstva , ali da podrška nikada nije stigla . Po njegovim rečima jedini novac koji je došao u Valjevo bio je od Kancelarije za obnovu jer su gospodin Marko Blagojević i Djordje Vuković uradili mnogo za Valjevo prepoznajući aktuelne probleme.
Jedna od spekulacija koja se mogla poslednjih dana čuti u javnosti bila je vezana za „dogovorenu koaliciju sa naprednjacima“ pa i da je po tom dogovoru mesto gradonačelnika pripalo gospodinu Slobodanu Gvozdenoviću , a mesto zamenika upravo Jeremiću.
„ Znate kako kaže Alan Ford „ Ako kaniš pobjediti, nesmiješ izgubiti“, prema tome jedini moj komentar na takve čaršijske priče je , ja kanim pobjediti! . Ja se godinama bavim sportom i znam šta je igra i šta je fer plej. Nikada nisam ušao u utakmicu sa namerom da izgubim i tako je i sada . Ova izborna utakmica se igra i nema ni govora o bilo kakvom dogovoru . Te priče su toliko degutantne da u osnovi ni ne zavredjuju komentar“, rekao je Jeremić.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.