Izbori 2016: Ministar Ilić zbog kampanje u Valjevu

imageMinistar bez portfelja Velimir Ilić danas nije znao koliko Valjevo ima klizišta niti koliko je Valjevo izgradilo mostova u proteklom periodu iako je u protekle dve godine slovio za ministra za vanredne situacije . Odlazeći ministar posetio je most u Veselinovićima isključivo zbog kampanje.

Da je poseta Valjevu izborna potvrdio je danas na mostu u naselju Veselinovići ministar u proteklom periodu bez portfelja Velimir Ilić. On kaže da je u Valjevo došao pre svega da poseti koalicione partnere SNS te i da je odlučeno da obidje i investiciju države i grada most u Veselinovićima. „Mi smo u jednoj ubedljivoj koaliciji, ozbiljnoj . Smatramo da smo ubedljivo najjača koalicija i da je kandidat za premijera Aleksandar Vučić najozbiljniji i najjači kandidat . Nijedna druga stranka nema ni približno kandidata tog profila koji može da vodi Srbiju“, rekao je Ilić.
Govoreći u ime Vlade Srbije ministar Ilić podsetio je da je država uložila velika sredstva za sanaciju posledica poplave u Srbiji . „ Mi smo dali da ta velika klizišta rade referentne kuće i naši najbolji instituti , sramota bi bilo da uradimo klizišta , a ona se posle nekoliko godina ponove . Ljubovija , Krupanj, nadam se da ćemo i ovde brzo raditi . Radimo koliko imamo novca i samo najnužnije“ objašnjavao je Ilić ipak na pitanje kada će most biti završen ministar je rekao“Vrlo brzo“, očito ne znajući da će most biti svečano otvoren sutra uveče. Ilić je dodao : „Most radi država i trebalo bi da lokalna samouprava nešto pomogne“, što potvrdjuje da ministar nije informisan da grad učestvuje sa 11 miliona dinara . „ Nije to sada neka bitna stvar kad se uradi most da li on ima trotoar“, rekao je ministar nakon što su novinari pružili informaciju o visini investicije grada u most u Veselinovićima.
Na žalost ministar nije znao ni koliko je mostova uradjeno u Valjevu u proteklom periodu niti koliko je porušeno . „ Pa meni je prijavljeno sedam malih nekih mostova malih baš i dva velika klizišta i mi smo radili tu dokumentaciju“, objašnjavao je Ilić podjednako neupućen da je do sada uradjeno 15 mostova od 23 koliko je potrebno.
Po pitanju klizišta, sobzirom da je ministar svojevremeno u Valjevu izjavio da je Valjevo jedini grad koji ima projekte, sada kaže da projekti nisu bili dobri. „ Vi ste imali projektnu dokumentaciju koja nije bila potpuna i tu moraju da se urade istraživanja . Projekat su za mnoga klizišta radili instituti i to su dobri projekti i mi smo ih odmah stavili u prioritet. Uraditi bez ispitivanja to nismo mogli. Nisu kompletni projekti“, rekao je Ilić.
Na pitanje novinara za koliko klizišta u Valjevu su uradili projekte Ilić kaže da su raspisali poziv za projekte na koje se Valjevo nije javilo .
Ministar Ilić je danas rekao da će premijer Vučić u kampanji sigurno doći u Valjevo, a da verovatno do sada nije došao jer ga nisu zvali . Ipak nije znao da kaže ko je njega pozvao u Valjevo. „ Ja dolazim i službeno i privatno , da vidim dokle je uradjeno . Ljudi su me zvali jer objekti nisu počeli.Danas sam u polukampanji,“rekao je Ilić.
On je odbio da odgovori na novinarsko pitanje da li je na most došao privatnim ili vladinim automobilom.
S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.