Promocija projekta „Rehabilitacija kuća”

imageU Valjevu je promovisan projekat „Rehabilitacija kuća zasnovana na potrebama socijalno ugroženih porodica koje su bile pogođene poplavama u Srbiji“ koji su u periodu od 1. avgusta 2014. godine do 31. decembra 2015. godine, realizovale organizacije EHO (Ekumenska humanitarna organizacija) iz Novog Sada i HEKS-EPER (Humanitarna služba protestantskih crkava u Švajcarskoj) iz Švajcarske.

Projekat je vredan 1,6 miliona CHF i finansirale su ga HEKS-EPER, „Švajcarska solidarnost“ i „Švajcarska agencija za razvoj i saradnju“. Projekat se odnosio na rehabilitaciju poplavama oštećenih kuća socijalno ugroženih porodica-Roma i drugih marginalizovanih grupa koji žive u lošim uslovima stanovanja i realizovan je na teritoriji grada Valjeva, Šapca i gradskih opština Lazarevac i Obrenovac. „U pitanju su porodice kojima su objekti oštećeni u poplavama.Porodice su dobile građevinski materijal u vrednosti od 1000 do 4700 evra po objektu u zavisnosti od stepena oštećenja. Kroz ovaj projekat u Valjevu je 51 porodica dobila pomoć u građevinskom materijalu“, rekla je Slađana Jovanović, koordinatorka projekta.

Tokom trajanja projekta, nezavisni tim CPZV u saradnji sa produkcijskom kućom Playground iz Novog Sada dokumentovao je metodologiju rada na terenu. U Valjevu je prikazana TV reportaža autorke Ivane Buš Jović i dokumentarni film autora Želimira Žilnika.

Grad Valjevo

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.