Mega Leks-Metalac 97:86

imageU prvom polufinalnom meču završnog turnira Kupa Radivoja Koraća, košarkaši Mega Leksa ubedljivom igrom su srušili Metalac i obezbedili mesto u finalnoj borbi za „Žućkovu levicu“.

Vladimir Đokić, trener Metalca
Zaslužena pobeda Mege, želim im puno uspeha u finalu i da osvoje Kup… Bila je ovo lepa utakmica za oko. Probali smo da se podignemo posle puno problema sa povredama. Mega je imala veću energiju i želju, bila je agresivnija, a mi smo imali previše izgubljenih lopti. Očekuje nas presudan meč u ABA ligi protiv Olimpije, želimo da opstanemo u tom takmičenju.
Đorđe Majstorović, košarkaš Metalca
Čestitam Megi na zasluženoj pobedi i plasmanu u finale.Tražili smo rešenja na mahove. Donekle smo uspeli da budemo dostojan protivnik, a pokušali smo i da se sačuvamo od povreda pred persudnu utakmicu sa Olimpijom.
Dejan Milojević, trener Mega Leksa
Jako sam zadovoljan pobedom i prikazanom partijom. Poštujem Metalac, znao sam da nas očekuje težak zadatak i morali smo mnogo da se pomučimo da bismo došli do ovog rezultata. Kad nas nije u prvom poluvremenu služio šut, postizali smo lake poene jer je protivnik izgubio mnogo lopti. U trećoj četvrtini smo namestili šut. Poučen iskustvom iz prethodnih mečeva, znao sam da se Metalac nikad ne predaje.
O potencijalnom rivalu u finalu, Milojević kaže:
Zvezda nema previše loših strana, ali sportski je nadati se… Favorit je protiv Partizana, a bila bi i sutra protiv nas. S kim god da igramo, učim igrače da se bore i kada imaju jedan promil šanse. Pokazali smo već da možemo da igramo na najvišem nivou i protiv kvalitetnijih rivala. Imali smo dobre utakmice protiv Zvezde, ako se sastanemo sa njima nećemo biti uplašeni iako su kvalitetniji. Od dolaska Džikića Partizan je izgubio samo jedan meč. Verujem da će Zvezda pobediti, ali neće im biti lako. Iako sam prijatelj sa Radonjićem koji je već osvajao kupove, voleo bih da Džikić uđe u finale, ali da ne mora da osvoji trofej…
MEGA LEKS: Simić 4 (3 sk), Jaramaz 15 (6 as, 4 ukr.l), Veljković, Musić, Ivanović 6 (10 as), Pavlović, Luvavu 13 (4 izg.l), Kaba 8 (4 sk), Zagorac 7, Simeunović 3 (5 sk), Nikolić 24 (5-4 za dva poena, 6-4 za tri poena, 7 sk), Janković 17 (10-8 za dva poena, 8 sk).
METALAC: Kočović 6, Badovinac, Čampara, Kutlešić 14 (6 sk), Majstorović 15 (7 sk), Jevtović 6 (5 sk, 4 as), Jošilo 9 (4sk, 5 as), Rakićević 18 (7 sk, 6 as, 8 izg.l), Đukanović 12 (4 izg.l), Todorović 3, Gabrić 3.
KK Metalac

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.