5. Memorijalni karate turnir „Svetlana Ceca Radojević“

imagePeti Memorijalni karate turnir „Svetlana Ceca Radojević“ održaće se u subotu, 20. februara u Hali „Student“ od 10 časova. Turnir koji je posvećen prerano preminuloj valjevskoj sportistkinji i nekadašnjem sekretaru Sportskog saveza Valjeva, organizuje Karate klub „014“, uz podršku Grada Valjeva i Sportskog saveza Valjeva.

Na konferenciji za novinare sekretar Sportskog saveza Valjeva Radomir Simić i Predrag Branković iz Karate kluba „014“najavili su turnir i pozvali ljubitelje karate sporta u Valjevu da prate takmičenja.

Predrag Branković je naglasio da kako raste broj održanih turnira, raste i broj i kvalitet takmičara i dodao da je na mapi Srbije, Valjevo postalo prepoznatljivo po ovom turniru.

"Prošle godine smo imali preko 420 takmičara iz 33 kluba. Ove godine očekujemo sličan odziv, preko 30 klubova, sa oko 400 takmičara. Mislimo da će toga dana Valjevo biti centar karate sporta u Srbiji. Čelnici Karate federacije Srbije su najavili da će prisustvovati turniru i na taj način podržati ovu našu manifestaciju, za koju se nadamo da će prerasti u gradsku. Očekujemo klubove iz cele Srbije i nekoliko klubova iz zemalja iz okruženja. Takmičenje će se održavati na četiri borilišta, u uzrasnim kategorijama od poletaraca 2007. godišta, pa do seniora. Mladi i stariji sportisti će se takmičati u disciplinama kate i borbama, ekipno i pojedinačno. Ovom prilikom pozivam sve sugrađane koji žele da svojim prisustvo uveličaju ovaj naš sportski događaj, da budu u subotu u Hali „Student“ i da uživaju u svemu onome što karate sport može da pruži. S obzirom na to da karate sport polako ulazi u porodicu olimpijskih sportova, to nam nameće obavezu da što bolje organizujemo i ovaj turnir u Valjevu“, rekao je Branković.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.