Jeremić: Peruničiću, zakaži sastanak!

imageDirektor gradske Direkcije Dragan Jeremić tvrdi da je državni sekretar Predrag Peruničić zamenio teze po pitanju hale sportova , a da istovremeno nije prihvatio sastanak ni sa kim iz Valjeva. „ Zakaži konačno sastanak Peruničiću, projekti su spremni“, poručio je Jeremić.

Državni sekretar u ministarstvu sporta Predrag Peruničić izjavio u Valjevu da grad nikada nije konkurisao za sredstva za izgradnju Hale sportova. „ Tu je došlo do zamene teza. Nije hala sportova fiskulturna dvorana pa da ministarstvo sporta sa malim budžetom to može da finansira. To je objekat od kapitalnog značaja za grad čija je vrednost milijardu i sedamdeset miliona dinara . To je više od onog čime oni raspolažu. Mi smo išli putem dogovora. Išli u ministarstvo sporta kod pomoćnika ministra odneli papire i tražili sastanak da se dogovorimo o faznoj izgradnji. Nikada nije došlo do sastanka sa ministrom sporta. Suština je u faznoj izgradnji pri čemu se precizira koliko se koje godine izdvaja , koliko ministarstvo koliko grad i izgradimo halu“, objašnjava Jeremić.
Jeremić kaže i da je podrška tražena u drugim ministarstvima upravo zbog vrednosti hale . Na sastanak je pristala ministarka Zorana Mihailović koja je na pokazani projekat dala predlog privatno javnog partnerstva. „ Ja sam njoj odgovorio da je to moguće u Beogradu , ali u Valjevu nije jer ne postoje ti kapaciteti u privatnom sektoru koji mogu da isprate halu izgradnjom smeštajnih kapaciteta, drugih objekata komercijalnog sadržaja koji su podrazumevajući. To može u Beogradu , ali Valjevo to ne može. U Valjevu nikom to privatno javno partnerstvo ne treba. Drugi je predlog bio da nam se pronadje investicioni fond pa da mi posle plaćamo , mi nemamo kao grad sredstva za to i zato smo tražili podršku ministarstva“, objašnjava Jeremić.
Za državnog sekretara Peruničića Jeremić navodi da je u više navrata grad tražio sastanak kod njega , ali da nikada nije došlo do toga . „ Zakaži Peruničiću konačno sastanak i mi smo tu odmah sa projektima sa svim potrebnim i podrazumevajućim stvarima potrebnim za razgovor .Projekti su spremni“, poručio je Jeremić.
Peruničićeva tvrdnja da je potrebna dodatna analiza za Jeremića je korektan predlog i da je grad već jednom revidirao projekat , ali kako napominje ne sme se zaboraviti da je zahtev FIBE 5001 mesto. „ Pa znamo mi da je nama dovoljna hala sa 3000 mesta , ali to je zahtev sportskih instituija Evrope i sveta . Ako hoćemo da se u hali odigravaju ozbiljna takmičenja mora biti tog gabarita. Analize smo radili sto puta , ne treba nam hala samo za nas već da budemo centar regiona . Ja sam zamolio gospodina Darka Glišića da nam pomogne . Ako Peruničić neće sa nama da priča onda će možda sa njim pristati da razgovara. Nek priča prvo sa njim pa onda sa nama , ako ima neki problem . Ja nemam nikakav problem sa tim da sednemo svi zajedno i razgovramo o hali. A kako ovako da se dogovaramo kad njega niko zvanično u Valjevu nije video, ja to ne razumem“, navodi Jeremić.
Grad je po njegovim rečima do sada konkurisao a trim stazom na Pećini, terenima u petnici , malom halom na Divčibarama , ali nikada nijedan projekat u ministarstu nije prošao. „ Mi konkurišemo stalno , ali ništa ne prolazi to je problem. Hala je naš glavni projekat , ali tu je i park Pećina . Mnogo smo uradili sami i uradićemo još . Za ovu godinu je već predvidjeno mnogo toga“, zaključio je Jeremić .

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.