Zgrada za izbegla ii raseljena lica

imageGrad Valjevo pristupiće izgradnji još jedne stambene zgrade socijalnog stnovanja. Na lokaciji u Novom naselju biće igradjeno 20 stambenih jedinica.

U oktobru mesecu Grad Valjevo je potpisao ugovor sa Komesarijatom za izbeglice JUP Istraživanje i razvoj doo Beograd i Centrom za socijalni rad o ulasku u projkat izgradnje 20 stambnih jedinica za izbegla i raseljena lica u periodu 1991-1995. godine. „Ovaj projekat se finansira iz sredstava Fonda regionalnog stambenog programa preko Banke za razvoj Saveta Evrope.projekat predvidja izgradnju 20 stambenih jedinica u roku od 2 godine“, kaže načelnik Gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić.
Preuzete obaveze grada Valjeva su obezbedjenje parcele gde će zgrada biti izgradjena i infrastrukturno opremanje lokacije.Ostale kriterijume oko same rasodele stanova izvršiće Komesarijat za izbeglice.
Zgrada će biti izgradjena u Novom naselju pored zgrade koja je ranije sa sličnom namenom izgradjena . Već je uradjen projekat i realizacija treba da počene 2016 . godine. Kako Grad ne raspisuje javnu nabavku već investitor za sada je nepoznato kada će biti tačan početak izgradnje.
Početkom sledeće godine ističu Ugovori stanarima zgrade koja je pre nekoliko godina izgradjena iz programa SIRP-a pa je grad doneo odluku da se na osnovu poznatih kriterijuma u narednoj godini Ugovori mogu obnoviti.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.