Prvi ozbiljniji sneg u Valjevu

imagePrvi ozbiljniji sneg u Valjevu pao je u noći izmedju 2. i 3. januara. Meteorolozi sneg najavljuju ponovo za kraj januara.U Valjevu trenutno -11C.Visina snežnog pokrivača do 30cm.

Oni koji sneg vole nisu imali ove zime mnogo razloga za radovanje , ali već u prvim danima nove godine u Valjevu se sve zabelelo. Nedeljno jutro uz vejavicu nateralo je mnoge da se late lopate i metle kako bi očistili sneg ispred svojih domova.
Podsećamo da je na tenderu za zimsko održavanje posao  dobilo preduzeće Ingrap-omni koje je I prethodnih godina obavljalo ovaj posao. Kad su pitanju Divčibare, puteve  na ovoj planini održava preduzeće “Sava kop”.
Tokom celog dana i noći ekipe Ingrap omnija su dežurale na čišćenju gradskih ulica i najveći broj kritičnih ulica u visinskim delovima grada je očišćen ipak postoje još neke ulice koje će kako saznajemo biti sanirane u prepodnevnim satima .  
Vozači ne traba da zaborave da su zimske gume obavezne , a vlasnici radnji i trgovina u Valjevu da gradska uredba nalaže upravo njima uklanjanje snega ispred svojih objekata.
Dok odrasli nevoljno gledaju na snežne padavine prvi, nazovimo, pravi sneg najviše je obradovao mališane koje je zatekao na novogodišnjem mini raspustu .
Na žalost velika staza na Divčibarama ne radi ,ali su tu zato  još dve male ski staze za početnike zahvaljujući ski školi Bambino.Prva mala ski staza se nalazi ispod hotela Maljen i na njoj je postavljen ski lift sa kanapom za početnike u skijanju. Druga nova ski staza se nalazi kod konačišta „Heba“ i takođe je opremljena ski liftom sa kanapom.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.