Valjevski lokal u Beogradu – Kolubarski O’krug

imageU Mekenzijevoj ulici u Beogradu od nedavno postoji valjevski lokal.Pod nazivom Kolubarski O’krug ovaj lokal bi ubuduće trebao da bude mesto okupljanja Valjevaca,ali i svih ostalih gradjana KO.

Sasvim sigurno ni u jednom kafeu u Beogradu ne možete popiti kafu, a da za susednim i za stolom do njega sede poznata lica. Istu kafu ili kakvo drugo piće ne možete nigde garantovano u Beogradu popiti po valjevskim cenama izuzev u kafeu Kolubarski O’krug. Valjevac koji žii u Beogradu Dragan Novaković na ovu ideju došao je u nameri da Valjevci imaju u Beogradu svoje mesto okupljanja. „ Tek smo počeli sa radom i ideja je da upravo ovde budu održavana sva dešavanja vezana za Valjevo i KO , da upravo ovaj objekat bude mesto susretanja Valjevaca koji žive u Valjevu i onih koji žive u Beogradu. Iako smo tek počeli sa radom dobili smo podršku od svih naših ljudi i nadam se da će se uskoro pročuti za ovaj lokal”, kaže vlasnik Novaković.
Po njegovim rečima lokal u Beogradu već su posetili poznati muzičari Valjeva, ali i privrednici. „Mi imamo ovde i jedan prodajni deo gde su isključivo proizvodi koji su proizvedeni u Valjevu. Voleo bih da promovišemo proizvode koje imamo i moram reći da za neke stvari i nisam znao da se proizvode u našem gradu , kao što su neke vrlo poznate vrste čajeva ili prouzvodi od šljive . Imamo u prepodnevnim satima i doručak i tim jelima koja imamo u ponudi dali smo nazive koji su vezani za Valjevo”, kaže Novaković.
Uz kafu možete neke od proizvoda i probati , a svako ponudjeno jelo odiše duhom Valjeva pa za doručak možete probati omlet sa mladim sirom i duvan čvarcima.

image Medju izloženim proizvodima su razne vrste vina koje imaju poreklo u valjevskom kraju , ali i razne vrste domaćih rakija koje su proizvod valjevskih domaćina. „ Imamo naravno i sve ostalo što jedan ugostiteljski objekat treba da ima , ali proizvodi iz našeg grada ovde se prvo preporučuju pa da i oni koji u lokal dolaze , a nisu iz Valjeva mogu da vide šta to imamo i naravno sve to probaju”, priča srdačan vlasnik Valjevac.
Medju interesantnim stvarima koje boje atmosferu samog lokala su ispisani delovi poeme Matije Bećkovića „Kad dodješ u bilo koji grad”, stihovi Desanke Maksimović na salvetama i poznate rečenice Vojvode Mišića.
Na pitanje Vamedie zašto se lokal ne zove jednostavno Valjevo jedan od stalnih gostiju je objasnio da to O’krug ima velike veze sa nekadašnjim kafićem iza Gimnazije u Valjevu u koji je vlasnik kao mladić rado odlazio, a Valjevo je sdruge strane uvek bilo centar Kolubarskog okruga.
Sam lokal nije klub napominje Novaković i otvoren je za sve , a Valjevci su u njemu domaćini.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.