Ušteda od 3,5 miliona

imageŠtab za vanredne situacije procenio da je funkcionisanje grada u zimskim uslovima u potpunosti normalizovano. „ Uštedeli smo 3,5 miliona dinara do sada i to nije mala suma za grad Valjevo“, kaže direktor gradske Direkcije Dragan Jeremić.

Poslednji sneg u Valjevu brzom reakcijom svih gradskih službi, preduzeća za zimsko održavanje i gradjana grada Valjeva vrlo brzo je uklonjen sa ulica i javnih površina. „Hvala gradjanima koji su razumeli da u ovom poslu u gradu svi imamo obaveze. Reagovali smo brzo i u skladu sa najavljenim paavinama tako da smo energentima sprečili stvaranje poledice koja je bila očekivana u skladu sa niskom temperaturom“, rekao je direktor Direkcije Dragan Jeremić.
Jeremić dodaje da je i kroz finansije potvrdjena namera grada da se napravi ušteda u budžetu.“ Podaci iz prethodnih godina pokazuju da se za sedam dana u sličnoj situaciji trošilo do 7 miliona dinara za uklanjanje snga, a sada je utrošeno 3,5 miliona dinara. Ušda je očigledna. Naravno uvek može da se uradi i više i bolje i to smo pokazali sa ovim drugim snežnim padavinama u Valjevu“, kaže Jeremić.

Na osnovu informacija prispelih od službi iz Sistema zaštite i spasavanja na teritoriji grada Valjeva, Odsek za vanredne situacije i poslove odbrane, dana 19.01.2016. godine, daje sledeći
IZVEŠTAJ
Na svim magistralnim i regionalnim putevima, lokalnim i nekategorisanim putevima i ulicama na teritoriji grada i naseljenog mesta Divčibare sneg je očišćen. Sve saobraćajnice su prohodne, ali na pojedinim delovima saobraćajnica ima leda i neophodna je upotreba zimske opreme. Na državnom putu IB reda broj 21 nema zastoja u saobraćaju. Očišćene su i osposobljene za saobraćaj deonice puteva Stave-Drenajić i Mravinjci-Taor. Preduzeće Ingrap omni doo je u toku jučerašnjeg dana, sa povećanim brojem putarskih vozila, očistilo sneg sa kolovoza i posipalo so.
Sva javna preduzeća, koja obezbeđuju komunalne usluge, rade nesmetano.
Nema poziva građana prema Operativnom centru Odeljenja za vanredne situacije i Službi za hitnu medicinsku intervenciju, koji bi se mogli dovesti u vezu sa nastalim vremenskim uslovima.
Javni saobraćaj funkcioniše, za razliku od prethodnog dana, kada su na brdsko planinskom području pojedine linije bile skraćene.
Odsek za vanredne situacije je u stalnoj vezi sa službama koje čine Sistem zaštite i spasavanja, i one su spremne za dodatno angažovanje, u slučaju pogoršanja situacije.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.