Obaveštenje vasnicima podzemnih vodova

imageGrad Valjevo podseća gradjane da je Zakonom o ozakonjenju predvidjno i ozakonjenje podzemnih i nadzemnih vodova pa su stim u vezi gradjani koji ih poseduju dužni da obaveste gradjevinsku inspekciju da poseduju nezakonito izgradjen vod.

VLASNICIMA PODZEMNIH VODOVA (INSTALACIJA)

Zakonom o ozakonjenju objekata (,,Sl. glasnik RS“, broj 96/2015), koji je stupio na snagu 27.11.2015. godine, uređuju se uslovi, postupak i način ozakonjenja objekata, odnosno delova objekata izgrađenih bez građevinske dozvole, odnosno odobrenja za izgradnju, uslovi, način i postupak izdavanja rešenja o ozakonjenju, pravne posledice ozakonjenja. Odredbe zakona odnose se i na podzemne vodove (podzemne instalacije), kao i na nadzemne vodove (nadzemne instalacije), ako po tehničkim karakteristikama i položaju predstavljaju samostalne objekte.

Članom 46. stav 6. Zakona o ozakonjenju objekata (,,Službeni glasnik RS“, broj 96/2015), propisano je da je
,,VLASNIK PODZEMNIH VODOVA (INSTALACIJA) DUŽAN DA U ROKU OD 60 DANA OD DANA STUPANJA NA SNAGU OVOG ZAKONA OBAVESTI GRAĐEVINSKU INSPEKCIJU DA IMA NEZAKONITO IZGRAĐEN PODZEMNI VOD“.

Ovim putem vas podsećamo o gore navedenoj zakonskoj odredbi i dužnosti da po istoj postupite, ukoliko ste vlasnik nezakonito izgrađenog podzemnog voda.

Ako niste podneli zahtev, to možete učiniti do 27. januara 2016.godine u Gradskoj upravi Valjevo na šalteru broj 13 i putem pošte na adresu Gradska uprava za društvene delatnosti, finansije, imovinske i inspekcijske poslove (za građevinsku inspekciju) Karađorđeva broj 64.

 

 

Grad Valjevo
Odsek za informisanje i protokol

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.