Stižu obaveštenja gradjanima

imageOvih dana gradjanima Valjeva biće podeljeno obaveštenje o pravima i obavezama za vreme snežnih padavina u skladu sa važećim gradskim odlukama .
Odluke o uklanjanju snega postoje već duži niz godina.

Kako je poslednji sneg u Valjevu pokazao da gradjani u najvećoj meri nisu poštovali gradsku odluku o obavezi uklanjanja snega ispred svojih objekata i životnog prostora Grad je doneo odluku da gradjane još jednom upozna sa postojećom odlukom. “ Komunalna inspekcija i policija i u slučaju poslednjeg snega uglavnom je informisala gradjane i zaista molila da uklone sneg ispred svojih obejkata. I to se svake godine radi na taj način . Ipak ispostavilo se da mnogi nisu upoznati sa tom gradskom odlukom bez obzira što je ona već dugo važeća . Zato je doneta odluka da gradjani budu i pismeno obavešteni o ovoj uredbi, ali i sa kaznama koje su stim u vezi predvidjene. To nije nešto što smo mi sada izmislili već ta odluka postoji više od dvadeset godina , nekada se poštovala manje nekad više , ali sada smo videli da se ne poštuje uopšte“, kaže Dragan Jeremić direktor gradske Direkcije.
Jeremić napominje da će grad i preduzeće „Vidrak“ u slučaju novog snega nastaviti sa ispunjavanjem svojih obaveza vezanih za čišćenje snega , ali i podseća da je odluka grada da se novac uštedi za mnogo važnije infrastrukturne projekte.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.