SPS: Široka koalicija od interesa za Grad

imageSPS za naredne izbore najavio iznenadjenje u pogledu široke koalicije. Ova partija nije još uvek zvanično formirala Izborni štab , ali poručuju da su za izbore u potpunosti spremni.

Uz apel političkim akterima u Valjevu da sačuvaju dostojanstvo i ne dozvole prljavu političku kampanju u gradu GO SPS-a . “ Još uvek nismo formirali Izborni štab , ali uveliko smo politički gledano prisutni na terenu i za Štab ima vremena. Radimo na okupljanju političkih činilaca koji imaju isti interes , a to je valjevska priča. Imaćemo široku koaliciju koju verovatno i ne očekujete , ali faktor jedinstva za tu koaliciju biće programska deklaracija i realizacija. Biće to široka koalicija u kojoj je osam ili devet grupacija pored toga što će neke političke opcije ući u našu partiju kao članovi SPS-a, biće mnogo nestranačkih ličnosti na našoj listi. Želimo da napravimo što bolju i što kvalitetniju listu“, rekao je predsednik OO SPS-a Dragan Jeremić.
On kaže i da će u njihovu priču ući i udruženje koje se bavi Divčibarama , ali i svi ljudi koji žele da pomognu ovom gradu. Po njegovim rečima trenutno nije lako naći ljude sa dobrim idejama , a koji istovremeno hoće da se angažuju.
Kako će pored lokalnih izbora istovremeno biti održani i republički izbori Jeremić kaže da ta činjenica nije dobra i da nanosi štetu lokalnim sredinama. “ Ja bih samo podsetio da su visoki političari u Srbiji posle poslednjih zajedničkih izbora rekli da se to više nikada neće ponoviti , ali evo vidimo da se ponavlja.Na žalost ponovo se spaja lokal i Republika, kažem na žalost jer to nije isto, ali nekome se to tako svidja i tako će sada biti. Loše je za gradjane da se to spaja jer je vrlo teško na listiću prepoznati Republiku i prepoznati Grad i prepoznati interese Grada i interese Republike. To nije uvek isto.Pokazali smo i u prethodnom periodu da to nije isto. Pokazali smo i da smo za jednu potpunu decentralizaciju i da se grad mnogo više pita , a ne da budemo samo puki izvršioci naredbi koje dolaze iz Beograda bez obzira ko je na vlasti“, rekao je Jeremić podsećajući da SPS u Valjevu ima visok stepen autonomije u odnosu na centralu u Beogradu.
Informacija ko će se sve naći u toj širokoj koaliciji za sada je ostala nepoznata, ali kako najavljuju socijalisti biće poznata kad se i izbori zvanično raspišu.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.