Parkiranje na kolovozu ometa radne mašine

imageZa vikend ponovo sneg. Sve ulice u višim delovima grada su očišćene i sanirane solju i rizlom. Parkirani automobili na sve strane veliki su problem mašinama za uklanjanje snega.

Sneg se ove godine baš i ne šali kad je Valjevo u pitanju pa gotovo da nema vikenda bez novih snežnih padavina. Putari su reagovali na vreme očistivši ulice u prvom prioritetu koje su posute i energentima. Vamedia je na licu mesta u jednoj od ulica prvog prioriteta bila u prilici da se i lično uveri kakve manevre zbog parkiranih automobila na kolovozu moraju da izvode mašine sa plugom kad izadju na teren. U nedelju ujutro mašinista je imao mnogo problema da se provuče izmedju brojnih automobila parkiranih na kolovozu , a kako kamion nije mali u jednom trenutku plugom je da ne bi bio zakačen automobil bio zakačen ivičnjak sa druge strane . Ovaj udar o ivičnjak gotovo je na tren zaustavio vozilo , a onda je sa podignutim plugom kamion morao da se provuče kroz „iglene uši“ da bi nastavio čišćenje.

Kako su iz gradske Direkcije do sada u više navrata opominjali da se nepropisno parkirani automobili uklone izgleda da ti apeli ne dolaze baš do svakog. Ako je tako onda bi gradjani odgovore na pitanje zašto još nije očišćeno, koje se postavljalo mnogo puta kad je sneg pao pre 15 dana, mogli zaprvao da postave svojim komšijama koji ne misle o tome da li se može očistiti već ko i drugi uglavnom pitaju zašto nije.
Tek je januar i snega će izvesno biti još možda nije loše da razmislimo da li i sami ponekad dodatno otežavamo situaciju pa kao u navedenom slučaju automobil parkiramo u sopstveno dvorište.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.