Još nema sednice UO u obdaništu

imageIako je sednica Skupštine održana krajem prošle godine u PU „Milica Nožica“ još uvek nema sednice UO sa novim članom izabranim na sednici. Kako Vamedia saznaje direktor obdaništa snažno se protivio novom članu UO.Javna je tajna da će Marković morati da položi račune.

Nakon što je ostavku na mesto predsednika UO valjevskog obdaništa podnela Gorica Božić na njeno mesto Skupština grada imenovala je Aleksandra Rankovića aktuelnog šefa službe informisanja u valjevskom SNS-u. U kratkoj izjavi za Vamediu Ranković je potvrdio da još uvek nije dobio poziv od direktora Zlatomira Markovića za održavanje sednice UO, ali i da se nada da će poziv uskoro uslediti.

Direktor Marković nedavno je bio tema vesti vezane za zapošlljavanja mimo zakona, upravo onog o zabrani zapošljavanja koji premijer Aleksandar Vučić protežira . Loše vesti iz ove ustanove neprestano pune novinske stubce i u najvećoj meri odnose se na odluke koje direktor donosi. Kako Vamedia saznaje sam direktor snažno se protivio odluci vrha SNS-a da na mesto predsednika UO postavi Aleksandra Rankovića pred kojim će biti nimalo lak zadatak da poslovanje ove ustanove ponovo vrati u normalne tokove . Shodno zakonu Ranković kao i sam UO ne mogu uticati na direktorove odluke o zapošljavanju jer te odluke nisu u nadležnosti UO, ali ako je verovati zakonu mogu se baviti sistematizacijom radnih mesta i samom organizacijom rada. Ukoliko bi se to dogodilo mnoga mesta koja je direktor gotovo izmislio bila bi dovedena u pitanje.
Najviše priče u poslednje vreme ipak je bilo vezano za boravak dece na Divčibarama koji je Marković organizovao sa nizom manjkavosti. Na dnevnom redu mogla bi se naći službena putovanja i prekovremeni sati lojalnim radnicima.
Po informacijama koje je Vamedia nezvanično saznala, Marković ima dosta razloga za zabrinutost jer bi konačno neko nadzirao njegov rad što i jeste zadatak svakog UO. Javna je tajna da je Marković u poslednje vreme povezan sa odredjenim valjevskim biznismenima koji su mu po čaršijskim pričama omogućili ekspresno doškolovavanje koje je na kraju rezultiralo ni manje ni više nego slovima mr ispred imena. Kako izvor Vamedie navodi , magistar Marković moraće izgleda ipak nekom da položi račune , pre svega svojoj partiji koja mu je i omogućila direktorsko mesto, ali i da javnosti i mladima koji se trenutno školuju u Valjevu konačno objasni te priče kako se za manje od godinu dana postaje magistar ukoliko je start vaspitač sa šestim stepenom. Privatne diplome i fakulteti odavno su na proveri u Srbiji pa možda i ova bude proverena i ko zna možda čaršija i zaćuti . A možda … da sačekamo taj Upravni odbor.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.