U „Rezaču“ zbog 5000 dinara

imageBivši direktor „Vidraka“ Slobodan Pavlović našao se na spisku onih protiv koga je država podnela krivičnu prijavu u okviru akcije Rezač zbog 5000 dinara jer je starešini crkve dao besplatnu mesečnu kartu.Prijava podneta i protiv Janka Gagića koji ga je zamenio na mestu direktora.

Policija sumnjiči Janka Gagića i Slobodana Pavlovića da su oštetili „Vidrak“ za 650 000 dinara tako što su od aprila 2012. godine do avgusta prošle godine nekoliko osoba upisali u sistem za evidentiranje univerzalne parking karte i na taj način im omogućili da se neograničeno besplatno parkiraju.“ U maju 2012. godine sam starešini valjevske crkve dao jednu mesečnu parking kartu, čija je vrednost 5.000 dinara. Već 2. jula sam smenjen sa mesta direktora, a u septembru 2012. godine sam napustio „Vidrak“. Dakle, i da budem „odgovoran“ retroaktivno za dva meseca kada nisam bio direktor JKP i odgovorno lice, reč je o ukupnom iznosu od 20.000 dinara. Pri tome, ne smatram da sam pričinio štetu, jer je ta jedna karta data crkvi kao instituciji, ne svešteniku kao pojedincu „ rekao je novinarima Pavlović, šef odborničke grupe DS u Skupštini Valjeva.

Kako saznajemo, Pavlović je izjavu o ovom slučaju dao još pre tri godine, pošto je tada podneta rivična prijava protiv njegovog naslednika Gagića (SNS). Po toj prijavi, Gagić se sumnjiči da je besplatno parkiranje omogućio za desetak osoba među kojima, kako saznajemo, ima lokalnih funkcionera i aktivista SNS.
Gagić nije direktor „Vidraka“ od 28. februara prošle godine, kada je smenjen, i sada trenutno na sudu traži pravdu za svoje radno mesto.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.