U 2015 godini uradjeno 18 kilometara puteva i 7,5 km ulica

imageI poslednji putevi predvidjeni programom gradske Direkcije u ovoj godini su završeni. U 2015. godini Direkcija je uradila 18 kilometara asfaltnih puteva i 7,5 kilometara ulica.

U Goloj Glavi je završen most koji je gradjen nakon poplave od donacije Vlade Japana . Vrednost radova je 88 000 dolara dok je most gradilo preduzeće Komgrad iz Beograda. Ljubisav Mićić predsednik MZ Gola Glava kaže da su meštani u protekloj godini i do seedam kilometar obilazili jer most nije bio u funkciji. „ Most je bio ranije metalni i voda ga je odnela , ali služio nas je dvadeset godina i više. Sad ovaj novi koji je napravljen služiće mnogo duže. Uradjeni su kanali , sredjeni kanali jer posle poplave to je bila prava katastrofa ovde. Ovaj most omogućio je da 80 meštana može normalno da funkcioniše da se ne obilazi toliko. Hvala Vladi Japana koja nam je pomogla“, rekao je Mićić.

U prošloj godini uradjeno je 900 metara puta koji povezuje Carić i Divlje brdo , a ove godine dodatno je asfaltirano još 850 metara puta . Predsednik MZ Aleksandar Senić kaže da su ipak verovali Direkciji kada je prošle godine uradila prvu deonicu. „Ja sam predsednik MZ Kotešica, Joševa, Rabas i zaista bih se zahvalio na izgradnji ovih puteva. Od 2008. godine se priča da će biti uradjeno pa nije , evo sad jeste. Nije to jedino što je ovde uradjeno već i 30 kilometara makadama koji je voda odnela . Kad su prošle godine uradili prvi deo moram priznati da smo im verovali da će ove godine nastaviti radove i evo nastavili su. Nikada više nije uradjeno ovde nego sada“, reko je Senić.

image

U okviru istog tendera uradjena su dva puta u seu Lelić „ Ovo je najkraća veza izmedju Leskovica i Stuba i u pitanju je deonica koja je dva puta godišnje je nasipana i koju je voda neprestano odnosila. Ovde je uradjen još jdan put od manastira Lelić do naselja Radosavljevići koje je zaista veliko naselje“, rekao je direktor Direkcije Dragan Jeremić. Uporedo sa asfaltiranjem na pomenutim deonicama uradjen je i asfraltni put u selu Kozličić u dužini od 800 metara, ali i rehabilitacija starog valjevskog puta za Gračanicu

image „Kada je brana počela da se radi taj put je zatvoren i jednostavno je počeo da propada jer nije pripadao tako reći nikome. Na tom putu za Gračanicu živi oko 200 meštana i mi smo odlučili da u dve faze uradimo rehabilitaciju puta.sada je uradjena dužina od 800 metara , a pre toga smo uradili 700 metara i imamo još jednu deonicu do same brane“, kaže Jeremić . Mihailo Djuričić prdsednik MZ Poćuta koja pokriva 7 sela u kojiima živi oko 1300 stanovnika kaže da pored starijih meštana 15 –toro dece svaki dan koristi pomenuti put za odlazak i dolazak u školu. „Ovde u školi ima 97 učenika , a ovaj zaselak u kome je uradjen put je praktično jedan od najmladjih zaselaka , tu ima najviše mladih ljudi , onih koji su se odlučili da ostanu i žive na selu.. Ovaj put je nekad povezivao Valjevo i Bajinu Baštu , ali je kad je počela brana da se gradi put je zatvoren“, kaže Djuričić.

image

U Direciji najavljuju da prvi tenderi kreću u januaru mesecu i radovi se nastavljaju tamo gde su stali. „ NastavljamoBogatić, Divce, Babinu Luku , program je veliki i sve što smo najavili ovih dana sada je usvojeno kao program i zato nastavljamo radove. U samom gradu trenutno se radi na spajanju ulica Sindjelićeve i Mirka Obradovića i tu radovi napreduju po predvidjenom planu“, rekao je Jeremić.

image

S.V.

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.