Stigao i poslednji papir za spajanje

imageNakon premeravanja i obeležavanja za početak radova na spajanju Sindjelićeve i Ulice Mirka Obradovia u gradsku Direkciju stigao je i poslednji papir kojim se za zvaničan početak radova oglašava 17. decembar. Rok za izvodjenje radova na spajanju ove dve ulice je 17. januar 2016. godine

Posledednji pravni adut vlasnika pansiona Bubica u vidu žalbe je iscrpljen. Da je žalba odbijena portvrdjuje direktor gradske Direkcije Dragan Jeremić.
„Mi smo već sve premerili i radovi zaista sada neometano mogu da počnu , ta žalba je odbijena. A bilo ih je u ove četiri godine zaista mnogo. Ipak sneke strane zahvaljujući tim žalbama mi smo izmenili regulacioni plan , grad je dobio strateška planska dokumenta možda brže nego što bi to u redovnoj proceduri bilo. Ovog jutra stiglo je i odobrenje , potvrda urbanista da radovi mogu početi“, rekao je Jeremić.

Iako je ranije bilo najavljeno da će plan biti izmenjen na zahtev vlasnika pansiona Bubica pa i Veće predložilo da „ako ništa“ ono se uradi bar jedna traka , postojeći projekat će ipak u celosti biti ispoštovan i biće uradjen dve trake. “ Biće dve trake kako to projekat predvidja i sa tim projektom smo već upoznali javnost stim da će do proleća vozači iz pravca autobuske stanice moći da skrenu samo desno u Sindjelićevu. Bilo je predvidjeno da se i ti radovi koje je potrebno izvesti u Sindjelićevoj urade , ali kako je sve kasnilo nismo stigli u ovoj , ali sasvim sigurno odmah na proleće i to će biti završeno“, kaže Jeremić.

image Spajanje ove dve ulice na koje se čekalo dugi niz godina investicja je u vrednosti 6 miliona dinara ,a ovaj posao dobio je konzorcijum preduzeća Kompresor i PZP-a.
“ Ja zaista ne znam treba li više da govorimo o tome koliko ćemo rasteretiti saobraćaj u Sindjelićevoj ulici ovim spajanjem, smanjićemo aerozagadjenje u samom centru grada. Povezaćemo lakše i jednostavnije gradjane sa druge strane Kolubare sa donjim delom grada. Svi oni koji budu hteli u tom pravcu više neće morati da prodju tri ili četiri semafora do duplih traka recimo koliko su do sada prolazili. Grad se razvija imamo veliki broj automobila na ulicama i u pravu su neki gradjani koji tvrde da naše ulice nisu projektovane za tako veliki broj automobila. Sada ćemo ovaj deo grada rasteretiti“, kaže Jeremić.
Stariji Valjevci pamte i dane kada je ova raskrsnica bila otvorena za saobraćaj. Do zatvaranja ulice Mirka Obradovića došlo je u trenutku kada se radila rekonstrukcija mosta na Kolubari, a te 89-te godine bio je aktuelan projekat i najava da će se u donjem toku reke Kolubare izgraditi još jedan identičan most koji će imati funckiju povezivanja .

S.V.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.