Stefanović očekivano podneo ostavku

imageBorislav Stefanović podneo je ostavku na funkciju potpredsednika DS-a i napustio Demokratsku stranku.Stefanović nije prisustvovao ni sednici Vlade u senci DS-a koju je ova partija održala nedavno u Valjevu.

Borko Stefanović kako se možda i očekivalo podneo je ostavku na članstvo u Demokratskoj stranci.Razlog za ovu odluku, kako je objasnio u pismu koje je dostavio vrhu stranke, je drastično razilaženje u stavovima, nespojivost pogleda na program i politiku DS, kao i na kadrovska rešenja koja već godinama forsira sadašnje rukovodstvo."Ja, naime, ne delim više poglede, programska načela, kadrovsku politiku sa onom koju sada ima DS. Ne prepoznajem sadašnju ideologiju stranke kao meni blisku, ukoliko uopšte možemo govoriti o ideologiji ovakve DS. Ni programska platforma koju je Glavni odbor DS usvojio 29.11.2015. godine ne predstavlja minimalan okvir u kojem bih pronašao svoja lična ubeđenja", rekao je izmedju ostalog u obrazloženju Stefanović.
Nakon što se nije pojavio na sednici GO u Beogradu Stefanović je već tada u intervjuu listu "Politika" rekao da nije siguran šta je on tačno u DS-u. Ubrzo potom DS je započeo svoju akciju razgovora sa gradjanima upravo iz Valjeva održavši najpre sednicu Vlade u senci ove partije . Na pitanje Vamedie zašto sednici ne prisustvuje Stefanović i zašto nije došao u Valjevo, predsednik DS-a Bojan Pajtić je odgovorio da je opravdano sprečen. " On je i dalje potpredsednik stranke , adanas nije mogao da dodje jer je opravdano sprečen", rekao je Pajtić.
Ta "sprečenost" očito je prevagnula na stranu da Stefanović više ne bude član DS-anakon što kako je sam rekao "Politici" nijedan njegov predlog nije prihvaćen u programu ove stranke

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.