Neprestana sanacija tudjih radova

imageUlica Ljube Kovačevića nakon radova na izgradnji toplovoda mora se naći u programu Direkcije za narednu godinu jer njeno krpljenje nije rešenje. „Obaveza vraćanja u prvobitno stanje nije krpljenje jer tu i nije bila zakrpa“, kaže direktor Direkcije Dragan Jeremić.

Najčešće se u poslednje vreme moglo čuti da je „Vodovod“ krivac za brojna krpljenja ulica ipak poslednjih godina izgleda da je mrtva trka izmedju ovog preduzeća i Toplane koja ulice uništava šireći toplovodnu mrežu. „ Nije vraćanje u prvobitno stanje što je obaveza izvodjača radova, krpljenje i presvalečnje samo onog što iskopaju . Mora ceo kolovozni zastor da se presvuče i to je tek vraćanje u prvobitno stanje . Prihvatanje ovakvog sistema rada je jedna budalaština koja je nasledjena jer se tako radi 50 godina. A to je katastrofalno. To kako to Toplana radi je strašno. Oni su od jednog dobrog posla napravili problem celom gradu“, kaže direktor Jeremić.

image U Direkciji podsećaju da nije Ulica Ljube Kovačevića jedina za koju nakon izvodjenja radova na postavljanju toplovoda mora da se planira rekonstrukcija i potpuno presvalčenje . „ Mi nememo mnogo izbora jer se pukotine nakon tog krpljenja njihovog pojavljuju vrlo brzo i mi ćemo morati da presvučemo ulice. Sindjelićeva je potpuno uništena i predvdiejno je da ona sledeće godine bude potpuno presvučena . „Vodovod“ i njihovi radovi o tome mislim da više i ne treba govoriti jer je to svim gradjanima jasno i vidi se na svakom koraku“, kaže Jeremić.
Po njegovim rečima izvidjenje radova i ustaljeni način sanacije donekle je i prihvatljiv u ulicama koje su stare i koje same po sebi već zahtevaju presvlačenje dok je potpuno druga priča kada se radoi izvode u neretko upravo asfaltiranim ulicama.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.