Lažna ministarska obećanja Valjevu

imageIzuzev Kancelarije za razvoj koja je reagovala na sanaciju od poplave sva ostala obećanja ministara, državnih sekretara data Valjevu pala su u vodu. Gradu Valjevu obećavali pomoć I sredstva mnogi, na kraju niko Valjevu nije dao ništa.

Dok se čeka da država vrati gradu preostalih 73 miliona dinara koje je grad od svojih sredstava uložio u sanaciju štete od poplave direktor Direkcije Dragan Jeremić na pitanje Vamedie o ministarskim obećanjima kaže da je jedino Kancelarija odgovorila na pozive.
“ Jedino je Kancelarija pomogla Valjevu I tu je donacija za korito Kolubare.Od obećanja ministra Velimira Ilića u vezi klizišta nije bilo ništa. Tad obećao I posle mu ni sliku više nismo videli.Grad je finansirao sve projekte I za mostove I za klizišta oko 40 projekata .Sve smo mi finansirali kao grad.. Jedino projekat za most u Goloj glavi nismo to je projekat donatora”, kaže Jeremić.
Direktor Direkcije kaže da je Grad tražio sredstva za mnogo stvari I brojne projekte ili kao oblik učestvovanja države u tim projektima bilo kao potpuno finansiranje , ali ministarstva nisu pozitivno odgovarala. Izuzetak su sredstva za školu u Brdjanima I fasadu Gimnazije.
“ Tražili smo sredstva za sve . Za svaki projekat koji smo imali. Primera radi za trim stazu na Pećini smo tražili 13 miliona nismo dobili, tražili za halu na Divčibarama 75 miluiona nismo dobili , tražili smo novac za našu veliku Halu sportova I tu sad imamo obećanje da ćemo sa njima sesti I pregovarati pa ćemo videti. Tražili smo sredstva za put M4 I sa državom se sporimo kako da sa Putevima Srbije izadjemo na kraj da postojeću deonicu proširimo I da dobijemo bar 80 km /h bar do Nepričave. Ferontološki centar obećano 100 miliona nismo dobili ništa . To su samo neke stvari za koje smo tražili sredstva , ali nismo dobili “, kaže Jeremić
Sdruge strane po njegovim rečima nadu daje poslednji sastanak kod minisatrke Zorane Mihailović koji je , kako kaže, bio veoma konstruktivan I na kome je ministarka tražila da Valjevo dostavi svoje najvažnije projekte koje u narednom periodu treba realizovati.
“ Mi imamo projekte I nije nikakav problem da sve bude dostavljeno I onda ćemo videti da li ćemo dobiti neku pomoć države . Ovako do sada sve što smo uradili uradili smo sami , a mislim da to nije zanemarljivo”, kaže Jeremić.
Vamedia je svojevremeno pisala I o tome kako nas pojedini članovi Vlade zaobilaze kao grad , ali uopšteno posmatrano , ako već ne žele da dodju I pruže priliku Valjevcima da ih ugoste , mogli bi bar da pomognu razvoj ovog grada što inače ne čine, a što jeste njihova obaveza. Ako već postoje stvari u koje treba ulagati sredstva , a država neće , postoje stvari u koje je potrebno uložiti volju kao što je slučaj sa obećanjima ministar Aleksandra Vulina da će ispitati slučaj I tokove novca za izgradnju Gerontološkog centra. Izgleda da ni volje nema jer se obećano nikada nije realizovalo.
Istini za volju novinari koji se najpre susreću sa delegacijama u Valjevu već su naučili da obećanjima mnogo ne veruju , a I sve većem broju gradjana postaje jasnije da su neke priče I obećanja zapravo priče za malu decu. Jedino na šta očito ministri I sekretari ne računaju jeste da Valjevci nisu deca I da na izborima uvek mogu poslati poruku -“Mi pamtimo”.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.