Fudbalski teren deo jedne celine

imageFudbalskom utakmicom mališana iz naselja Kolubara II svečano je predat na korišćenje novoizgradjeni fudbalski teren meštanima u ovom bloku. „ Uz košarkaški teren, potpunu sanaciju pešačkih staza i česmu ovo naselje će u potpunosti biti infrastrukturno uredjeno“, rekao je direktor gradske Direkcije za urbanizam Dragan Jeremić.

„ Teren je namenjen isključivo za mali fudbal i uradjen je po zahtevu ovdašnjih fudbalskih klubova. Već smo uradili dva reflektora i uradićemo još dva. Ostaje da sledeće godine pokušamo da uradimo nadstrešnicu kako bi teren mogao da se koristi duži broj meseci.. Ovakav teren je bio potreban naselju i sigurno deci dosta znači. U planu je još jedno igralište ovde , ali za košarku, a vrlo brzo će biti uradjen i video nadzor“, kaže direktor Direkcije Jeremić.
On objašnjava da će biti uradjene staze jer su dosta oštećene i postavljene dodatne kante za smeće. „ Higijena je veliki problem u ovom naselju. Mi smo dodali neke kante već , ali videćemo sa gradjanima koliko je još kanti potrebno i da li na nekim mestima posebno. Mi smo već uradili parkirališta i više i nema takvih prostora koje treba posebno uredjivati.Rekonstrukcija staza će posebno biti značajan rad. U planu je da izadjemo u susret zahtevu meštana da u centralnom delu postavimo i jednu javnu česmu“, kaže Jeremić.

image Investicija terena koštala je oko 2 miliona dinara , a Jeremić napominje da će teren biti otvoren 24 sata za korišćenje . Na konstataciju novinara da bi se možda pojedini stanari mogli buniti on kaže da se ne može svima udovoljiti. „ Uvek ima onih koji se žale . Sve ima svoje . Hoćete da živite ovde pa ondfa poštujte i druge. Ne možemo sve na uštrb dece raditi . Kome smetaju deca neka se sele. Mi smo imali situaciju na Petom puku da smo postavili koš, a onda je neko od starijih meštana došao i odsekao ga. Verujte odmah smo postavili drugi jer deca moraju biti sklonjena sa ulice , ti tereni koriste i njihovom zdravlju . Deca su nam važna , ako se to nekom ne dopada pa šta da radimo“, rekao je Jeremić.

S.V.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.