Donacija za Službu higijene

imageSlužba higijene Tehničkog odseka Doma zdravlja Valjevo dobila je novu radnu opremu–mantile i klompe. Oprema je obezbeđena donacijom, zahvaljujući angažovanju Darka Glišića, predsednika opštine Ub i dr Slobodana Gvozdenovića, narodnog poslanika.

Trideset spremačica Dom zdravlja, uključujući i Službu stomatologije i sektorske ambulante, dobile su po dva radna mantila i klompe. Dom zdravlja je ovim gestom želeo da poboljša uslove rada zaposlenima koji imaju težak posao. O tome glavna sestra Službe socijalne medicine Gorica Selaković kaže:

– Vrlo je važno da higijeničarke imaju adekvatnu radnu uniformu, znajući da rade sa infektivnim materijalom. Imajući to u vidu želeli smo da im poboljšamo uslove rada i da ih zaštitimo od profesionalnih oboljenja. U toku je rekonstrukcija sanitarnih čvorova u Domu zdravlja, sredstvima gradskog budžeta, čime ćemo znatno poboljšati higijenske uslove za korisnike naših usluga, a istovremeno olakšati rad Odseku za higijenu. Uz razumevanje gradskog rukovodstva nedavno smo obezbedili i mašinu za pranje podova, što sve zajedno ukazuje na naše napore da poboljšamo higijenske uslove u Domu zdravlja Valjevo.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.