Zakasnili sa radnicima za javne radove

imageValjevski „Vidrak“ dobio je 44 osobe po osnovu javnih radova. Njihov raspored nije lak jer su javni radovi praktično zakasnili. „Bili su potrebniji proletos ili letos , ali napravili smo nekako raspored“, kaže direktor Djordje Milanović.

Danas su počeli da rade oni koji su angažovani po osnovu javnih radova koje finansira Grad Valjevo. U JKP „Vidrak“ javnim radovima će se baviti 44 lica.“ To je priličan broj ljudi i uspeli smo da napravimo raspored za njihovo angažovanje , ali zaista generalno gledano oni su bili potrebniji proletos u poslovimma zelenila, letos kada je bila aktivna sezona košenja trave. To su sve poslovi na kojima nam treba ljudi. Svi ti radovi sada nisu toliko aktuelni“, kaže Djordje Milanović direktor „Vidraka“.
Lica angažovana po osnovu javnih radova plaća grad po osnovu realizacije Plana zapošljavanja, a mnogi od njih koji su se prijavili za javne radove zapravo nisu ni fizički spremni za tu vrstu poslova. „čini mi se da se o tome nije mnogo vodilo računa i ima dosta osoba koje su više za neke poslove u kancelariji nego na terenu. Ali mi nemamo potrebu za takvim radnicima u ovom trenutku.Neki su angažovani u voznom parku, neki na uredjenju groblja, neki za prodaju karti za parkiranje i slično“, kaže Milanović.

Realizacija budžeta Valjeva počela je u januaru mesecu, a sam program LAPZ Skupština je usvojila na kraju 2014. godine. Ipak konkurs za realizaciju programa zapošljavanja grad je raspisao u drugoj polovini godine dok je njegov start počeo ovih dana. Pripravnici i oni koji obavljaju stručnu praksu očito mogu biti angažovani u bilo koje vreme, ali najveći broj lica angažovan je upravo u poslovima javnih radova za koje je očito vreme realizacije presudno. S obzirom da je kraj godine i počinju hladniji dani sa većom količinom padavina jasno je da će pored „Vidraka“ i druga preduzeća koja su se prijavila za javne radove biti u problemu kako da realizuju ono što su predvideli u ovom trenutku?

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.