Usvojen Poslovni kodeks Doma zdravlja Valjevo

imageU cilju unapređenja profesionalnog i stručnog obavljanja poslova, profesionalnog ponašanja i poštovanja radne discipline, Upravni odbor Doma zdravlja Valjevo je usvojio Poslovni kodeks. Ovim dokumentom utvrđuju se opšta pravila poslovnog ponašanja u Domu zdravlja Valjevo, etičke norme, poslovni bonton i poštovanje radne discipline.

Kodeks posebno tretira odnos zaposlenih sa pacijentima, poslovnim partnerima i kolegama, gde se ističe da zaposleni treba da stvore ambijent u kome će pacijenti osećati brigu za njihove zdravstvene probleme, odnosno u kome će poslovni partneri steći poverenje u Dom zdravlja. Dužnost je svih zaposlenih u Domu zdravlja da pacijentu omoguće ostvarivanje svih prava propisanih zakonom, kao i da mu pruže stručnu pomoć u ostvarivanju tih prava. Sa posebnom pažnjom zaposleni treba da se odnose prema osobama sa invaliditetom i osobama sa posebnim potrebama.

Dokument sadrži i odnos zaposlenih prema radnom prostoru i opremi, pravila poslovne komunikacije i izgleda na radnom mestu, kao i pravila ponašanja rukovodilaca. Poslovni kodeks će biti odštampan i podeljen svim zaposlenima, a biće dostupan i na sajtu Doma zdravlja Valjevo.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.