Ulica Mirka Obradovića u dve trake

imageTokom naredne nedelje biće završen tender za izbor izvdjača radova na spajanju ulica Sindjelićeve i Mirka Obradovića. U gradskoj Direkciji navode da se zbog već jesenjih dana izvodjači ne javljaju na tendere.

Već nekoliko godina unazad grad najavljuje spajanje ulica Miraka Obradovića i Sindelićeve čime bi se umnogome rasteretio saobraćaj u samom centru grada. Ovaj projekat najpre je predstavljen javnosti, a potom se našao i pred Gradskim većem.
„Mi trenutno trpimo posledice činjenice da su tenderi kasno raspisani. A raspisani su kasno jer je sednica Skupštine odlagana i na kraju smo došli u jesenje dane. Izvodači radova se više ne javljaju na tendere jer se zatvaraju asfaltne baze . Danas nam se javio jedan izvodjač i pitanje je da li je njegova dokumentacija dobra.Nama su ruke vezane , sad molimo da se javljaju na tendere da se potpišu ugovori pa ako ništa ne stignemo u ovoj godini stići ćemo u narednoj. Direkcija je odradila svoj deo posla , a Skupština je kasnila“, kaže direktor Direkcije Dragan Jeremić.

Iako je prvobitno bilo predvidjeno da se rade dve trake na spajanju pomenutih ulica vće je dalo preporuku da se ipak uradi jedna kako bi se ispunili zahtevi tamošnjeg meštanina. “ preporuka veća za nas nije obavezujuća . “ Mi ćemo ulicu uraditi po projektu. Sedamdeset i nešto gradjana te ulice je pisalo peticiju da se urade obe trake . Sad da li je tih sedamdeset i nešto gradjana značajnije od jednog gradjanina to vi procenite , meni je ovih sedamdeset značajnije.Mi ćemo raditi kako projekat zahteva i interes gradjana , ne samo te ulice već i svih gradjana Valjeva“, kaže Jeremić.

Javnosti je već poznato da je Predrag Spasojević vlasnik pansiona Bubica u nekoliko navrata do sada opstruirao je spajanje ovih ulica, ulažući žalbe na urbanistička rešenja. Podjednako je interesantno da ni u Gradskom veću nisu tada želeli da mnogo objašnjavaju zašto daju takvu preporuku vć su uglavnom na pitanja novinara slegali ramenima.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.