Budućnost Krušik 2014: Sve je transparentno

imagePojedini roditelji omladinskog kluba Budućnost Krušik 2014 obratili su se dopisom Vamediji navodeći da se sredstva koja klub dobija od Grada ne koriste za decu. U upravi kluba navode da omladinci nisu zapostavljeni, a da je svaki račun kluba transparetno pokazan.

„Upozoravamo na milionske cifre za razvoj omladinskog sporta i taj novac se koristi ko zna za šta,a decu i troškove opreme,puta,takmičenja finansiraju roditelji sami.Pa mi roditelji želimo da pokrenemo pitanje u koje svrhe se koristi opštinski novac i ko ga koristi "u privatne svrhe i vraća ranije nastale dugove“.O ovome i jos mnogo malverzacija ima još šta da se kaže,dokumentuje,“ naveli su roditelji dece koja treniraju u ovom klubu u dopisu upućenom Vamediji. Oni tvrde da se sredstva dobijena od grada ne troše namenski.
Milan Gajić potpredsednik kluba kaže da su u pomenutom dopisu iznete neistine tim pre što je roditeljima do sada uvek predočavan način trošenja novca te i da uprava kluba svakom zainteresovanom može uvek pokazati račune i poslovanje. „ Mi znamo da su to roditelji koji ne plaćaju članarinu. Ali to nisu oni koje smo mi oslobodili članarine jer tu imamo 12 dece koji su lošije materijalne situacije i njima zaista ne tražimo ništa sem da su uključeni da se druže sa decom i sl. Ali primera radi postoji veliki broj onih koji članarinu ne plaćaju , a istovremeno žele da se mešaju u upravu kluba“, kaže Gajić i dodaje da je od 200 dece koliko ih ima u mladjim kategorijama prošlog meseca plaćeno samo 50 članarina.
„Nama je uslov da bi dobili novac iz kvartala u kvartal da isti opravdavamo. Ako ne bismo ispunili ono što grad traži od nas ne bismo mogli dobiti taj novac o kom oni govore. Roditelji su upoznati da mladje kategorije imaju svoj račun i da se članarina plaća uplatnicom tako da tu ne može biti nikakve greške niti zlouotrebe. Pravilo je kluba da roditelji takodje ne mogu odlučivati koji će trener trenirati njihovo dete. To nije stvar želja već odluke kluba i onih koji se razumeju u taj posao“, kaže Gajić.
On istovremeno podseća da svi oni koji imaju nekih nedoumica u vezi poslovanja mogu transparentno da se obrate klubu te i da će kao i svaki put do sada sve biti otvoreno i pokazano.
„Istini za volju mi smo vrlo nezadovoljni radom škole fudbala jer se postižu lošiji rezutati. Po pravilniku uskoro ide konkurs za trenere i nadamo se da će se i u tom segmentu kluba stvari promeniti i popraviti“, kaže Gajić.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.