Izbor za najduhovitijeg Valjevca

imageDom kulture Izvor organizuje izbor za najduhovitijeg Valjevca . Uz zanimljivo takmičenje namera organizatora je da sakupi i arhivira sve anegdote i šale valjevskog kraja.

Pravila konkursa:
Vaše šale možete slati do 01.12.2015. godine i to u dve kategorije:

Prva kategorija su anegdote iz života Valjeva na temu valjevske podvale. Sve zanimljive priče koje ste čuli ili doživeli možete napisati i poslati na adresu Vladike Nikolaja 66 sa naznakom "Za konkurs za najduhovitijeg Valjevca" ili putem sajta www.domkultureizvor.org.rs. Anegdote treba da budu autentične i duhovite, po mogućstvu da u sebi sadrže što više imena i nadimaka učesnika i naravno da budu u granicama pristojnosti. Jedan od veoma važnih uslova konkursa jeste da cilj ,,podvale“ nikako ne sme biti koristoljubiv odnosno da sama ,,podvala“ mora imati šaljivu svrhu.

Druga kategorija su novoosmišljene šale na temu Valjevca kao lika u šalama, vicevima i humoreskama. Valjevac ne sme biti koristoljubiv u svojim dosetkama već duhovit uz dozu pristojnosti u svom humoru. Šale mogu biti kakve god zamislite ali treba da dočaraju Valjevca, onakvog kakvog ga svi mi najbolje znamo.

Sve što treba je da šalu ispričate, snimite telefonom ili kamerom kao video klip i pošaljete na sajt www.domkultureizvor.org.rs uz osnovne lične podatke.

Vaši video klipovi ne smeju biti duži od 2 minuta, kao ni veći od 200 mb i mogu biti u jednom od navedenih formata: 3gp, m4v, mpg, mpeg, mp4, yuv, wmv, avi, flv, webm, mkv.

Komisija će odabrati one koji odslikavaju Valjevca i oni će biti publikovani na mnogo načina.
Izbor najduhovitijeg Valjevca biće prepušten samim Valjevcima na centralnom dešavanju u velikoj sali Centra za kulturu Valjevo, koji će se odigrati početkom decembra.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.