Isplaćene pare za frižider Domu zdravlja

imageDok SNS tvrdi da grad nije izdvojio sredstva za nabavku frižidera za vakcine iz gradske uprave poručuju da su sredstva za frižider već prebačena Domu zdravlja .

Slobodan Gvozdenović narodni poslanik SNS-a informisao je valjevske novinare da je Grad Valjevo pod izgovorom da nema novca odbio da izdvoji 450 000 dinara za nabavku novog frižidera za specijalne namene u valjevskom Domu zdravlja. „ Čak ni drugim rebalansom to nije učinjeno i sada imamo situaciju da vakcine za decu vredne 2 miliona dinara mi nemamo gde da smestimo. To ne može u frižider gde se drži sir i kajmak. Cena je 450 000 dinara , a gradonačelnik nema razumevanja za tu potrebu iako ima budžetske rezerve iako je Dom zdravlja aplicirao za sredstva pa je bio dogovor da se od tražena 4 miliona daju dva , naravno nije došlo ništa. I gradonačelnik mora da zna da pošto imamo dobru saradnju sa opštinom Ub i gospodinom Darkom Glišićem koji će nam pomoći da rešimo ovaj problem.Ako bude neophodno držaćemo vakcine na Ubu dok ne nabavimo frižider“, kaže Gvozdenović.
On je na konferenciji za novinare rekao i da nije dobro za Grad Valjevo da naša deca idu na Ub kako bi primila vakcinu, a što je sve izvesnije. Gvozdenović je izneo i podatak da Ub za svoj Dom zdravlja izdvaja 25 miliona dinara dok Valjevo za ovdašnji nešto iznad 6 miliona dinara.
Načelnica Gradske uprave Jelica Stojanović kaže da su postojali zahtevi Doma zdravlja , ali i da su sredstva već isplaćena. „ Dom zdravlja je najpre tražio1 350 000 dinara za nabavku računara i 700 000 za kupovinu aparata za sterilizaciju. Oni su rebalnsom dobili 700 000 dinara , ali su potom tražili da se ta namena preinači i to 294 000 dinara za nabvku frižidera što je već iplaćeno i 406 000 za kupovinu mernih vaga. Oni su imali i zahtev prema Veću u vidu amandmana izmedju Veća i Skupštine za 3,5 miliona dinara za nabvku peleta i 500 000 dinara. Ta sredstva nisu odobrena jer su bila izmedju sednica. Sredstva za frižider već su isplaćena Domu zdravlja“, kaže Stojanovićeva.
S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.