DS : Ne bojimo se da kažemo istinu

imageDemokratska stranka će inicirati potpisivanje posebnog kodeksa ponašanja u kampanji kako bi se sprečili nemili dogadjaji kao što je napad na odbornika ove stranke Željka Djukića. Valjevu nije potreban već vidjen scenario iz devedesetih godina , stav je valjevskih demokrata.

U proteklim godinama po mišljenju DS-a nije bilo situacija straha i proganjanja političkih protivnika već su se partije borile političkim idejama i programima. Ipak u poslednje vreme situacija u celoj Srbiji se promenila, smatra predsednik OO DS-a Duško Rakić.“Na žalost mi sada govorimo o napadu na našeg odbornika koji je očito politički napad i pokušaj da se ljudi koji imaju želju da iskažu svoje političke stavove zaplaše.Ovo nije prvi put. Svedoci smo da od 2012. godine na svim izborima imamo situaciju da se aktivisti prebijaju, preti porodicama i najčešće je na udaru DS. Imamo primere iz Mionice i Vrbasa. Na žalost sa time se nije stalo i kako se izbori približavaju ponovo imamo istu situaciju. Stvara se atmosfera linča i napada“, rekao je Rakić.
Konferenciji za novinare prisustvovao je odbornik Željko Djukić koji je novinarima još jednom ispričao pojedinosti napada na njega koji se dogodio u nedelju uveče. „ Pre dva meseca kada sam posato odbornik najpre sam dobio premeštaj radnog mesta u Osečinu i iako je inspekcija konstatovala da se radi o prekršaju zakona i naložila mere u roku od osam dana ništa se još uvek po tom pitanju nije dogodilo. Potom povlačenje po novinama , pisanje nekih pisama iako ja nisam imao nikakve vreze sa tim. pre neko veče dvojica momaka su me presrela, mislio sam da hoće da se pozdravi samnom. U tom trenutku me je uhvatio za vrat i počeo da me davi sa jako ružnim rečima , dokle ćeš ti u Skupštini , ne bih da ponavljam te ružne reči . uspeo sdasm da se otrgnem , ali me drugi uhvatio za rukav od trenerke i svukao mi trenerku. Pobegao sam u prvo dvorište i pozvao policiju. Trenerku smo pronašli i iako je u njoj bilo novca ništa nije uzeto pa je i jasan motiv napada“, rekao je Djukić ogradjujući se od toga koja politička opcija bi mogla imati veze sa ovim napadom. „ Ne osudjujem nijednu stranku jer postoje samo pojedinci, ali ako misle da smo se uplašili , nismo. ja ću i dalje nastaviti političku bornu i biću još uverljiviji u Skupštini i smatram da je džentlmentski da u Skupštini razrešimo sve što imamo“, rekao je Djukić.
Demokratska stranka će zato, kako je najavljeno ,inicirati potpisivanje jedne deklaracije koja obavezuje učesnike kampanje na odredjena pravila ponašanja jer, kako je rečeno, Valjevo ne sme da izgleda kao ratište , a i sam grad i imovinu potrebno je zaštiti.

image Konferenciji za novinare prisutsvovao je Zoran Ćirić predsednik IO DS-a koji je rekao da je došao da bi izrazio saosećanje i sa odbornikom Djukićem , ali i sa svim ljudima koji doživljavaju političke napade. „ Počelo je još u Srbobranu na lokalnim izborima. Sve sa željom da se vlast u opštinama gde je DS u vlasti prekomponuje. Posle silnih pritisaka na odbornike krenulo se sa fizičkim napadima. Videli ste šta se dešavalo u Vrbasu, Indjiji, Nišu, Mionici. Rukopis je isti.Na taj način se obračunavaju sa političkim meistomišljenicima. jasno nam je zašto se tpo dešava jer smo na manje od šest meseci od izbora“, rekao je Ćirić.

image Po njegovom mišljenju u nedostatku rezultata SNS traži podršku za jednog čoveka. On je podsetio na čuvenu aferu o prisluškivanju kojom se skreće pažnja sa suštine. „Suština je da je rodjena sesatra potpredsednice Vlade premijera Vučića optužila njegovog kuma direktrora jednog preduzeća za reketiranje i korupciju. Gde je tu uloga DS-a? Važno je da se prisluškuje predsednik najveće opozicione stranke u Srbiji, ali je najvažnije sadržaj optužba za korupciju. I sam premijer je izjavio da ga jedna američka kompanija reketira i ucenjuje. Sa jedne strane njegova optužba da ga istza ta komapnija reketira i ucenjuje, a sa druge strane informacija da je to suprotno. Gde je naša uloga u tome? Pa upravo da skrenemo pažnju javnosti na ovakve dogadjaje. Da narod vidi šta se dešava unutar same Vlade i onda vidimo da je te vesti potrebno prekriti upravo ovakvim dogadjajima kao što je napad na našeg odbornika. Ali Dem,okratska stranka se neće predati i neće se uplašiti“, poručio je Ćirić .

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.