U Krušiku pronadjena neaktivirana NATO bomba

imageRadnici koji su radili na otkopu zemlje za temelj nove hale u valjevskom Krušiku pronašli su neaktiviranu bombu tešku 250 kg iz vremena NATO bombardovanja.

Izgradnju nove hale u prostoru fabrike Krušik zaustavilo je pronalaženje neaktivirane bombe teške 250 kilograma.Bomba se nalazi na prostoru stare alatnice pa se pretpostavlja da je zapravo u trenutku pada odmah bila zatrpana krovom i zidovima alatnice.
Šesnaest godina nakon bombardovanja na mestu gde se nalazi bomba danima je radio bager pa je zaista puka sreća da je ova mašina nije prilikom rada zakačila i aktivirala.
Odmah po pronalaženju bombe obavešteno je Odeljenje sektora za vanredne situacije u Valjevu koje je obavestilo nadležne specijalne jedinice u Beogradu. Po rečima zaposlenih u Krušiku više ekipa u nekoliko navrata je dolazilo na lice mesta , a sam prostor na kome se bomba nalazi je obezbedjen.
Pretpostavlja se da će već početkom nedelje specijalne ekipe deaktivirati bombu.
U naselju Kolonija nakon bombardovanja pronadjene su dve identične bombe od kojih je jedna uništena , a druga se i dan danas nalazi zakopana i obezbedjena pod zemljom.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.