Traži se načelnik imovinskih poslova

imageGrad Valjevo raspisao je konkurs za prijem načelnika odeljenja za imovinske poslove na odredjeno vreme do povratka starog sa bolovanja. Valjevo u poslednje četiri godine nema načelnika budžeta, a za ovo mesto kako Vamedia saznaje nema ni zainteresovanih.

Bojana Timotić aktuelna načelnica odeljenja za imovinske poslove već duže od godinu dana nalazi se na bolovanju te je stoga doneta odluka da grad raspiše konkurs za prijem na odredjeno radno vreme, tačnije do njenog povratka jedne osobe koja bi obavljala date poslove. Ovaj oglas koji je u javnosti uneo ponegde i zabunu objavljen je na sajtu NSZ u delu Poslovi. ;Mnogi od onih koji su pročitali ili zapazili oglas nisu razumeli o kakvom se mestu načelnika radi jer oglas raspisuje Gradska uprava za društvene delatnosti, finansijske, imovinske i inspekcijeske poslove Grada Valjeva pa se namah pronela vest da je načelnica ove uprave Jelica Stojanović bez radnog mesta. Podsećanja radi Stojanovićeva je na ovo radno mesto izabrana sa mandatom od pet godina.
Zašto je Grad godinu dana čekao da raspiše ovaj konkurs u kome se preciziraju uslovi koje kandidat mora da ispuni i zašto tek posle godinu dana donosi odluku o konkursu koji je jasno na odredjeno radno vreme , još uvek je nepoznato. Ako ada imamo situaciju neophodnosti postojanja ovakvog odgovornog lica šta se dešavalo u proteklih godinu dana i kako je to odeljenje zapravo funkcionisalo?
Odeljenje za imovinske poslove je od važnosti za grad Valjevo jer bi trebalo da vodi računa o kako i sama reč kaže imovini Grada. Kako su poslednji dogadjaji vezani za imovinu pokazali da mi zapravo i ne znamo šta je gradsko u najvećoj meri jasno je da je moguće da ovo odeljenje godinu dana bude bez načelnika. Još uvek je javnost uskraćena za podatke o stanovima što je obećanje sa sednice Skupštine , ali izgleda da ta obećanja nikome nisu obaveza.
Ako već stvari tako stoje sa imovinskim poslovima i ako smo potpuno suludo prihvatili da je normalno da ne znamo šta je čije veće je pitanje zašto grad već skoro četiri godine nema načelnika budžeta? Ovu dužnost jedno kratko vreme u trajanju od šest meseci obavljao je Željko Krstić , ali se nakon isteka njegovog mandata na odredjeno, niko očito nije našao sposobnim da se bavi budžetom i na kraju stavi svoj potpis na njega.
Ova dužnost pripala je gradonačelniku Stanku Terziću jer neko ipak na kraju mora potpisati završni račun i sva u medjuvremenu izdvajanja iz budžeta. . Situacija u kojoj grad četiri godine nema načelnika budžeta koji bi po pravilu treblo da bude iz struke finansija i računovodstva već se o budžetu stara profesor matematike što je po struci gradonačelnik , nikoga posebno takode ne zabrinjava.
Kako Vamedia saznaje za ovo mesto nikada nema zainteresoanih zbog stepena odgovornosti koje ovo mesto nosi . Verovatno da iz redova zaposlenih i nema zainteresovanih kad je odgovornost u pitanju , ali koliko je poznato ovakvog oglasa kakav je raspisan za mesto načelnika imovinskih poslova , po pitanju budžeta nije ni bilo. Reći dakle da nema zainteresovanih , a da oglas nije ni postojao moglo bi se u ovom trenutku smatrati tendencioznim .
Ili sa pak radi o izričitoj želji gradonačelnika da se umesto poslovima investicija , razvoja bavi poslovima budžeta. Ili se opet radi o nepoverenju u sopstvene službenike? Ako gradonačelnik nema poverenja u svoje službenike , kako da poverenje onda imaju gradjani koji njihove zarade i finansiraju?

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.